Helyi közélet

2011.12.09. 18:01

Húszezer euró a parasznyai iskolának - Más népekkel ismerkedhetnek

Parasznya - Húszezer eurós pályázatot nyert a parasznyai iskola, a diákok külföldön gyakorolhatják az angol nyelvet.

Parasznya - Húszezer eurós pályázatot nyert a parasznyai iskola, a diákok külföldön gyakorolhatják az angol nyelvet.

A Baross Gábor Körzeti Általános, Kéttannyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola az „Oktatás és kultúra” és „Az egész életen át tartó tanulás” programja keretében a 2011/2012 tanévtől kezdődő 2013-ig tartó időszakra húszezer euró nyert a Tempus Közalapítvány által kiírt pályázaton, tájékoztatta lapunkat Madarász Jánosné, intézményvezető.

A mai árfolyamon számolva hatmillió forint körüli összeget az intézmény 24 főre nyerte, ennek segítségével látogatnak el majd az iskola diákjai Spanyolországba, Szlovéniába és Németországba, ami kiváló alkalmat teremt a tanulók számára, hogy a közös munkanyelvet, az angolt használat közben gyakorolják, mélyítsék el, miközben bepillanthatnak más európai népek életébe, kultúrájába, szokásaikba. A látogatások során életre szóló barátságok szövődhetnek, a kialakult kapcsolatot – szintén a közös nyelven – akár az interneten keresztül is ápolhatják majd a gyerekek. A tanulók nevelőikkel együtt a Comenius alapprogram keretében már meg is kezdték a felkészülést a jövő évi utazásra, tette hozzá Madarász Jánosné.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában