Helyi közélet

2011.11.30. 17:01

Öten már bíróság előtt a hétvégi DVTK-FTC labdarúgó mérkőzés után

Miskolc - A november 27-i Diósgyőr-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzés után a Miskolci Rendőrkapitányság előállított kilenc főt. Öt személy ügyében harmadnapra első fokon már le is sújtott a bírói kalapács.

Miskolc - A november 27-i Diósgyőr-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzés után a Miskolci Rendőrkapitányság előállított kilenc főt. Öt személy ügyében harmadnapra első fokon már le is sújtott a bírói kalapács.Az elmúlt vasárnapi bajnoki labdarúgó mérkőzést követően a rendőrség – garázdaság, rendbontás és rendzavarás elkövetésének gyanúja miatt - kilenc főt állított elő a Miskolci Rendőrkapitányságra.

Az előállított személyek közül öten szabálysértési őrizetbe kerültek, akik ügyében az első fokon eljáró Miskolc Városi Bíróság – gyorsított szabálysértési eljárás eredményeként - a tegnapi napon megtartott tárgyalásain már döntéseket hozott.

A B-A-Z. Megyei Bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a taláros testület háromtól tizenkét napig tartó elzárással sújtotta a garázdaságban, illetve rendzavarásban bűnösnek talált elkövetőket. Három garázda esetében az eljáró bíró 12 hónapra kitiltás alkalmazását is indokoltnak tartotta.

A bírói döntéssel nem érintett személyek ügyében a Miskolci Rendőrkapitányság rendbontás vétség, valamint csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, amit bíróság elé állítással tervez befejezni.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában