Helyi közélet

2011.11.26. 16:17

Megkezdődött a III. Barcikai Bormustra

Kazincbarcika – Közel száz borlovagrendi tag és hozzátartozó részvételével szombaton délelőtt kezdetét vette a III. Barcikai Bormustra előrendezvénye.

Kazincbarcika – Közel száz borlovagrendi tag és hozzátartozó részvételével szombaton délelőtt kezdetét vette a III. Barcikai Bormustra előrendezvénye.Reggel az Egressy Művelődési Központban találkoztak a meghívottak. Itt Klimon István alpolgármester köszöntötte Kazincbarcika vendégeit, majd az ország minden részéről, sőt a Felvidékről érkezett borlovagok látványos alakzati felvonulással sétáltak át a Szent Család templomba. Itt 10 órakor kezdődött meg az a tradicionális avatási és előléptetési ünnepség, mely igazán kuriózumszámba menő esemény volt a városban.

Az ökumenikus szertartáson Vitális Gábor plébános, Dr. Janka Gábor parókus és Kolumbán Gábor lelkész szavait hallhatták a résztvevők.

Az avatási ünnepség idén már a 17. volt az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának életében, ezúttal Kazincbarcikán hat borlovagot avattak fel.

Délben a Hotel Lukács 1. emeletén vette kezdetét a III. Barcikai Bormustra, az érdeklődőket este 6 óráig várják a szervezők. A mustrán Tokaj, Eger, Villány, Szekszárd, Badacsony, a Mátra és az Alföld, vagyis a legnépszerűbb történelmi borvidékek jelennek meg kiváló borok és borászok képében.

A rendezvényen nemcsak kóstolni, hanem termelői áron vásárolni is lehet, így a közelgő ünnepeken finom magyar bort fogyaszthatunk a karácsonyi menü kiegészítéseként.

További információ: www.opont.hu

- IM -


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nézze meg, milyen adventi programok várják Önt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és válogasson közülük kedvére!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában