Helyi közélet

2011.11.11. 15:41

Gúr Nándor: A jogfosztottság törvénykönyve

Miskolc - „Hamarosan befejezett lesz a munkavállalók jogfosztottsága”, mondta Gúr Nándor a parlament foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke pénteken.

Miskolc - „Hamarosan befejezett lesz a munkavállalók jogfosztottsága”, mondta Gúr Nándor a parlament foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke pénteken. A politikus kifejtette: az új Munka Törvénykönyve elfogadása után ugyanannyi vagy kevesebb pénzért többet kell majd többet dolgozni. A kormány így ad lehetőséget a munkaadóknak, hogy a hibás gazdaságpolitikája nyomán jelentkező többletköltségeiket dolgozóikból facsarják ki. Példaként említette a pótlékok csökkentését, és azt a lehetőséget, hogy a szerződést eleve úgy írhatja meg a munkaadó, hogy az alapbér, ami minimálbér is lehet, tartalmazza a pótlékokat. Ez Gúr szerint jogtiprás, csakúgy, mint a térségi minimálbér bevezetése, ami sérti az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét, de a szegényebb régiók munkavállalóit szegényíti.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában