Helyi közélet

2011.11.14. 15:01

Az ultrákkal nyomja a Reflex a DVTK indulót

Miskolc - Mint arról <a href="http://www.boon.hu/lakohelyem/athangszereltek-a-diosgyor-indulot/1839233" target="_blank">nemrégiben beszámoltunk</a>, a múlt hét pénteken az Ifjúsági és Szabadidőházban lemezbemutató keretén belül mutatta be a Reflex együttes az újrahangszerelt Hajrá Diósgyőr indulót. A bemutatón a DVTK labdarúgói közül Vicente Arze, Takács Péter, Farkas Balázs, Bacsa Patrik és a "szpíker" Hollósi András is együtt énekelte az indulót a szép számú közönséggel.

Miskolc - Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a múlt hét pénteken az Ifjúsági és Szabadidőházban lemezbemutató keretén belül mutatta be a Reflex együttes az újrahangszerelt Hajrá Diósgyőr indulót. A bemutatón a DVTK labdarúgói közül Vicente Arze, Takács Péter, Farkas Balázs, Bacsa Patrik és a "szpíker" Hollósi András is együtt énekelte az indulót a szép számú közönséggel.

"Az induló eredeti változata 1977-ben született, és első alkalommal a zenekar élőben a Besiktas ellenei mérkőzésen játszotta. Az elmúlt három évtizedben az induló „átment a köztudatba” és a labdarúgóklub hivatalos indulójává vált." - tudta meg a Borsod Online Bárdos Istvántól, a zenekar énekes-gitárosától. "A közönség jelentős része talán nem is igazán tudta, hogy az induló az egykori legendás miskolci zenekar szerzeménye. Maguk a szerzők is – akik gyakran járnak a mérkőzésekre – mosolyogva hallgatták, hogy esetenként hogyan énekli ezer torok az indulót és kissé humorosnak tűnt számukra, hogy a körülöttük lévők nem is sejtették; a dal szerzője esetleg éppen mellettük ül a lelátón."

Hollósy András is énekli

"Bár a három évtizede felvett dal ma is jól szól, a közönség részéről felmerült az igény egy modernebb hangszerelésre." - folytatta a Reflex oszlopos, örökifjú tagja. "A zenekar szeptemberben stúdióba vonult és elkészült egy modernebb kissé rockosabb változata az indulónak. A felvétel érdekessége, hogy a lemezen  nem csak a diósgyőri „hangorkánt dirigáló” Hollósy András is énekli a dalt, hanem a legendás „B” közép és az Ultrák is együtt nyomják a refrént a zenekarral. Az indulót tartalmazó Reflex CD a diósgyőri tárgyakat és relikviákat árusító boltokban hamarosan kapható lesz, sőt a stadionban a Fradi meccs jegyei mellé is meg lehet vásárolni."

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában