Helyi közélet

2011.11.22. 16:56

A Jobbik szerint díjcsökkentésre van szükség

Miskolc - A Jobbik miskolci frakciója a bulgárföldi Coop áruház előtt tartott kedden sajtótájékoztatót "A Fidesz-KDNP által elfogadott közterületek használatáról szóló rendelet hatásai" címmel.

Miskolc - A Jobbik miskolci frakciója a bulgárföldi Coop áruház előtt tartott kedden sajtótájékoztatót "A Fidesz-KDNP által elfogadott közterületek használatáról szóló rendelet hatásai" címmel.

"Az előző testületi ülések alkalmával nagyon nagy vitát váltott ki a közterület használatát szabályozó önkormányzati rendelet módosítása." - mondta a helyszínen Jakab Péter, a Jobbik miskolci alelnöke, önkormányzati képviselő. "Nem véletlenül, ugyanis a Fidesz egy brutálisnak nevezhető díjtételemelést szavazott meg, illetve ajtót mutatott azoknak az őstermelőknek, akik évtizedek óta a boltok előtti területen árulták portékáikat. Ezek az őstermelők most már 50 méteres madártávlatból szemlélhetik ezeket a területeket."

Jakab Péter hozzátette: bíztak a változásokban, azonban kiderült, hogy minden marad a régiben. Díjemelés várható, és az őstermelőknek el kell hagyniuk a boltok környékét.

Kistermelők és kisvállalkozók keresték meg őket

Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci alelnöke, önkormányzati képviselő kijelentette, hogy több alkalommal is felszólaltak ennek kapcsán a közgyűlésben, ám mindez süket fülekre talált és a városvezetésnek újabb ígérete megy ezzel füstbe. 

"A Jobbik frakciót több kistermelő és kisvállalkozó megkereste, hogy nem tudják majd fizetni azokat a terheket, amelyeket így rájuk terhelnek." - tette hozzá Pakusza Zoltán. "Ezzel újabb munkahelyek fognak megszűnni abban a városban, ahol a munkanélküliség egyébként is a plafonon van."

A képviselő egy statisztikára hivatkozva elárulta, hogy 2010-ben nagy mértékben csökkent ezzel kapcsolatbn a város bevétele, ezért a Jobbik úgy véli, hogy a kevesebb néha több alapján nem, hogy növelni, hanem csökkentenie kellene a díjakat az önkormányzatnak.

(JLI) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában