Helyi közélet

2011.10.07. 10:32

Vonatdobálókat kapcsoltak le Borsodban

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli nyomozója Szendrőládon vonatdobálókat fogott el.

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli nyomozója Szendrőládon vonatdobálókat fogott el. Az eset remélhetőleg gátat szab a jövőbeni hasonló súlyos bűncselekményeknek. Az Edelényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának egyik nyomozója éppen nagyszüleinél tartózkodott Szendrőládon, amikor az udvarról azt látta, hogy a közelben húzódó vasúti sínpár mellett ketten az éppen elhaladó személyvonat irányába köveket dobáltak. A rendőr zászlós nem késlekedett, azonnal a fiúk után szaladt, ahol rendőri mivoltát felfedve szolgálatba helyezte magát és elfogta ez elkövetőket. A köveket dobálók egyike még gyermekkorú, a másik fiatalkorú volt, felnőtt korú nő hozzátartozójuk, aki szintén velük volt, nem vett részt a dobálásban. A két fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte, mindketten megbánták tettüket - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

sajtóreferense.

A vasút Biztonsági Szolgálatának feljelentése alapján jelenleg két eljárás is folyamatban van az Edelényi Rendőrkapitányságon vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt. A már korábban is tapasztalt cselekményeket a tanúk beszámolója szerint általában gyermekkorú illetve fiatalkorú személyek követik el. Számukra ez *jó heccnek* bizonyulhat, azonban az esetlegesen bekövetkező rongálás mellett a dobálók közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követnek el, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában