Helyi közélet

2011.10.03. 16:23

Járási székhely lesz Sárospatak

Hercegkút - Hercegkúton tartotta legutóbbi kihelyezett ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás.

Hercegkút - Hercegkúton tartotta legutóbbi kihelyezett ülését a Sárospataki Többcélú Kistérségi Társulás.A rendezvény vendége volt Demeter Ervin kormánymegbízott, aki a jelenlévő polgármestereknek bejelentette, hogy a közigazgatási reform részeként kialakuló járási központok egyike Sárospatak lesz.

- Az állami és az önkormányzati feladatok újragondolása két olyan nagy csomag, amely ősszel lesz a parlament előtt és a jelenlegi állásról tájékoztattam a polgármestereket illetve ők is elmondták a véleményüket. Azon dolgozunk, hogy Sárospatak újra járási székhely legyen. Ennek nézzük meg a feltételeit és teremtjük meg az ehhez szükséges infrastruktúrát – mondta Demeter Ervin.

Biztossá vált

- Izgatottan vártuk ezt az előadást – mondta Aros János, Sárospatak polgármestere - Hiszen a következő évben várható a járási rendszereknek a kialakítása, s különböző helyekről már kaptunk információkat, azonban most vált biztossá az az örvendetes tény, hogy Sárospatak is járási központ szerepet fog betölteni. Sátoraljaújhely is járási központ lesz, míg a Bodrogköz Kistérség központja Cigánd pedig valószínűleg a kormányablak szerepét fogja betölteni.

„A cigándiak és a Cigándi Kistérség egy részének polgárai ugyanúgy Cigándon fogják intézni ezután is ügyes-bajos dolgaikat, ami az államigazgatást illeti, hiszen a kormányablak működése ezt jelenti. Ez volt az a kompromisszumos megoldás, amit a minisztériumban úgy hiszem, hogy elfogadtak, remélhetőleg ilyen lesz a törvényi előterjesztés is – tette hozzá  Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője.

Az egyeztetések tovább folytatódnak, így többek között az sem dőlt még el, hogy Sárospatakon belül hol lesz a járási központ székhelye.

- T. G. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában