Helyi közélet

2011.10.04. 16:56

"Erős önkormányzatok kellenek"

Kistokaj - A készülő, új önkormányzati törvény kapcsán tartott tájékoztatót és polgármesteri konzultációt kedden Kistokajban dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

Kistokaj - A készülő, új önkormányzati törvény kapcsán tartott tájékoztatót és polgármesteri konzultációt kedden Kistokajban dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Két nap alatt hat megyét látogat meg, hogy minél több véleményt hallhasson és minél több javaslatot tudjon közvetíteni a döntéshozók felé a változás alatt lévő jogszabályokkal kapcsolatban. Kistokajban 50 település polgármesterével találkozott és vitatta meg a törvény eddig ismert elemeit.

– A Magyar Önkormányzatok Szövetsége abban érdekelt, hogy az önkormányzati rendszer a jövőben is hatékonyan működjön, a települések feladatukat biztonsággal el tudják látni. Szövetségünk számára alapvető fontosságú, hogy a településen élő emberek minél magasabb színvonalú szolgáltatásban részesülhessenek, melyhez erős önkormányzatokra s az önkormányzatiságban rejlő értékek megőrzésére van szükség – fogalmazott dr. Gémesi György.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában