Helyi közélet

2011.09.19. 18:28

Rendőrt kellett hívni a bunyóhoz Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - Próbára bocsátotta a bíróság az „iskolai garázdákat”.

Sátoraljaújhely - Próbára bocsátotta a bíróság az „iskolai garázdákat”.A közelmúltban olyan brutálisan összeverekedett a sátoraljaújhelyi mezőgazdasági szakképző iskola folyosóján az intézmény két diákja, hogy rendőrt kellett hívni a szétválasztásukhoz. A két fiatalember sérülései ugyan nem voltak túlzottan súlyosak, magatartásuk azonban „kirívóan közösségellenesnek tekinthető”, ezért garázdaság miatt indult mindkettejükkel szemben büntetőeljárás, amit a rendőrség gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással fejezett be. A bíróság a két – már tizennyolcadik életévét betöltött – fiatalembert próbára bocsátotta, vagyis ha a próba időtartama alatt nem követnek el semmit sem, nem szab ki rájuk büntetést, ellenkező esetben viszont újra előveszik az ügyet.

Kíváncsiak voltunk, az iskolából fegyelmi okból távozniuk kellett-e a már nem tanköteles korú verekedőknek, de a mezőgazdasági szakiskolában nem nyilatkoztak, mondván, az intézmény az összevonás következtében elveszítette önállóságát, így a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója jogosult a válaszadásra; őt viszont lapzártánkig többször is sikertelenül kerestük, nem sikerült elérnünk.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában