Helyi közélet

2011.09.11. 15:59

Nemzedékek találkoztak Szikszón

Szikszó - Negyvenöt nyugdíjas csoport mutatta be produkcióját szeptember 10-én a szikszói sportcentrumban.

Szikszó - Negyvenöt nyugdíjas csoport mutatta be produkcióját szeptember 10-én a szikszói sportcentrumban.

 Jó házigazdája volt Szikszó szeptember 10-én a 2011-es Nemzedékek Találkozójának, amely immár a kilencedik ilyen típusú rendezvény a sorban.

Teszárovics Miklós, a szervező Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége (NyÉSz) elnöke megnyitójában kijelentette: tradíció már, hogy minden évben a megye egyik városa ad otthont a nyugdíjas klubok találkozójának, a Nemzedékek Találkozójának. Tavaly Tiszaújvárosban vendégeskedtek, most pedig Miskolc visszalépése miatt Szikszó önkormányzata és a helyi Őszirózsák Nyugdíjas Klub vállalta magára a házigazda szerepét. Nagy izgalommal készültek a csoportok a bemutatkozóra, mivel az egész napos rendezvényen lehetősége van a kluboknak arra, hogy bemutassák értékeiket, és arra is, hogy ismerkedjenek egymás életével, tevékenységével.

Nemcsak a helyieket

"Mi itt Szikszón nemcsak szlogenekben, elvekben tiszteljük és segítjük az időseinket, hanem tettekben is"– fogalmazott Füzesséri József, Szikszó polgármestere köszöntőjében ."Bár egy kisváros vagyunk, de mégis igyekszünk túl látni a Szikszó táblán, és tenni a megyében élőkért is. Például ez a sportcentrum, ahol most vagyunk, ennek a létesítménynek az uszodája nemcsak a helyieket várja keddenként jelképes belépési díj mellett, hanem megyénk valamennyi nyugdíjasát.Meggyőződésem ugyanis, hogy egészséges, prosperáló társadalom csak akkor születik, ha tiszteljük a gyökereinket, becsüljük, értékeljük a felmenőink élettapasztalatát, bölcsességét. Ha tanulunk Önöktől, akik nagy idők nagy tanúi voltak egykoron.Az én generációmnak – akik a 40-es éveik végéhez közelednek– nemcsak az a feladata, hogy felismerje és tisztelje ezt a tudást, ezeket az értékeket, hanem az is, hogy megtanítsa arra a gyerekeit, hogy milyen fontos a nagymama, a nagyapa, a dédpapa és dédmama világszemlélete.Mert olyan kincset hordoznak magukban, amit csak Önöktől ismerhet meg az unokájuk, dédunokájuk.A mostani rendezvény is szép példája annak, hogy együtt, közösen milyen rendkívüli élményekben lehet részünk." A 90.évében járó Benkő György nyugalmazott abaúji esperes meghatott hangon szólt a Kárpát-medencei magyarság összefogásának szükségességéről, amelyre remek példa a Nemzedékek Találkozója is.

Koscsóné Mészáros Ágnes, a bájos műsorközlő ezután sorra szólította színpadra a 45 öntevékeny művészeti csoport képviselőit Széphalomtól Radostyánig, Encstől Putnokig, Ózdig.A jelenlevők emléklapot kaptak a nap zárasaként, majd a 2012-es Nemzedékek Találkozója házigazdái, Szerencs önkormányzata képviselői jelképesen átvették a stafétabotot.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában