Helyi közélet

2011.09.05. 09:36

Miskolci koldus körkép: mit tehet az önkormányzat?

Miskolc - Sajnos a borsodi megyeszékhelyen (is) egyre több a hajléktalan ember, akik kukázásból, koldulásból igyekeznek túlélni a mindennapokat. De mit tehet az önkormányzat például azokkal, akik már zaklatóan, erőszakosan lépnek fel velünk szemben mondjuk egy parkolóban?

Miskolc - Sajnos a borsodi megyeszékhelyen (is) egyre több a hajléktalan ember, akik kukázásból, koldulásból igyekeznek túlélni a mindennapokat. De mit tehet az önkormányzat például azokkal, akik már zaklatóan, erőszakosan lépnek fel velünk szemben mondjuk egy parkolóban?"A közterület-felügyelők azokkal a kéregetőkkel szemben lépnek fel keményebben, akik másokat zaklatnak." - nyilatkozta érdeklődésünkre Dobos Tímea, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szóvivője. "Például ha a kéregető még azt követően is folytatja a koldulást, kéregetést, ha valaki már visszautasította őt. Büntetni nem szoktak, hiszen semmi értelme nem lenne. A városban vannak hajléktalanszállók, oda akár csak napközbenre is bemehetnek és ehetnek a hajléktalanok."

Dobos Tímea elmondta azt is, hogy a közterület-felügyelők sokszor mentették meg hajléktalanok életét, hiszen amikor azt látják, hogy valaki fekszik a földön, akkor mentőt hívnak hozzá.

A guberálást rendelet tiltja

 "A guberálást rendelet tiltja, és kijelenthető, hogy ebben az esetben sincs a büntetésnek sok értelme, hiszen a büntetést nem fizetik be, behajtani pedig lehetetlen." - folytatta a szóvivő. "A guberálóval, - ha a szemetet kiszórja a kuka mellé - a közterület-felügyelők összeszedetik a szemetet."

Dobos Tímea nem kívánta azt az értesülésünket kommentálni, hogy Miskolcon több koldus lakással rendelkezik, azaz tulajdonképpen egyáltalán nincsenek rászorulva a kéregetésre, a kukázásra.

Folytatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában