Helyi közélet

2011.09.08. 18:20

Magyar helyszínelői csúcs Aggteleken: Nyom nem maradt szárazon !

Aggtelek - Szeptember 6-án és 7-én Aggteleken rendezték meg a Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technikai Emlékversenyt. A helyszínelők hatod ízben megtartott országos megmérettetésén a Magyar Rendőrség bűnügyi helyszínelőinek színe-java részt vett.

Aggtelek - Szeptember 6-án és 7-én Aggteleken rendezték meg a Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technikai Emlékversenyt. A helyszínelők hatod ízben megtartott országos megmérettetésén a Magyar Rendőrség bűnügyi helyszínelőinek színe-java részt vett.

CSI – avagy ahogy az a valóságban is történik!

A kétnapos rangos szakmai versenyen a csapatonként három főből álló szemlebizottságoknak elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk. A nem kis fizikai és szellemi igénybevételt jelentő „magyar CSI csúcson” ötórás gyakorlati és háromórás elméleti megmérettetésen mérték össze tudásukat a rendőrségi bűnügyi helyszínelők.

A 19 megyei rendőr-főkapitányság, valamint a BRFK csapatainak részvételével megtartott versenyről – ahol a rendező B-A-Z.MRFK, mint házigazda versenyen kívül indított csapatot - a Veszprém Megyei RFK delegáltjai vihették haza az első helyezettnek kijáró vándorserleget.


A 2011. évi Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technikai Emlékverseny végeredménye:

I. helyezett: Veszprém MRFK

II. helyezett: Nógrád MRFK

III. helyezett: Békés MRFK

IV. helyezett: Heves MRFK

V. helyezett: Somogy MRFK

VI. helyezett: BRFK

Különdíjakban részesültek:

- a hazai B-A-Z. MRFK csapata,

- a legjobb elméleti pontszámot teljesítő Veszprém MRFK csapata, továbbá

- a legjobb gyakorlati eredményt elérő Nógrád MRFK, valamint Heves MRFK csapata.

A különdíjakat, valamint a IV.-VI. helyezetteknek elismeréseket dr. Mecser Tamás r. ezredes, a B-A-Z.MRFK bűnügyi igazgatója, a II.-III. helyezettnek járó elismeréseket dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagy országos főkapitány-helyettes, az ORFK Bűnügyi Főigazgatója, az I. helyezett csapat részére a vándorserleget a névadó néhai Vedres Mátyás r. alezredes özvegye adta át.


Információs háttér:

Vedres Mátyás 1960-tól 1997-ig teljesített szolgálatot a Belügyminisztérium és a rendőrség állományában. A Belügyminisztérium polgári állományába 1960-ban került, ahol a munka mellett 1968-1974 között az Újpesti Dózsa SC jégkorong szakosztály tagjaként kimagasló eredményeket ért el. A sportpályafutás befejezését követően kérte a felvételét a rendőrség hivatásos állományába és bűnügyi technikusként beosztottként és vezetőként is megállta a helyét. "A társadalomra kiemelten veszélyes bűncselekmények feldolgozásában jelentős eredményeket ért el, sőt az egyik legfelkészültebb bűnügyi technikusként jellemezték".

A Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technika Emlékverseny fővédnöke dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány, a védnöki feladatokat dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagy az ORFK Bűnügyi Főigazgatója látja el. A rendezvény házigazdája dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei főkapitány, dr. Mecser Tamás r. ezredes bűnügyi igazgató és Ruszkai József r. ezredes ORFK GF ÉM GEI igazgató.

- B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában