Helyi közélet

2011.09.17. 14:05

Gázrobbanás Miskolcon: Ugyanott robbant, ahol 30 éve

Csaknem ugyanott történt a robbanás, ahol 1984-ben. Akkor egy áldozata volt a tragédiának.

Csaknem ugyanott történt a robbanás, ahol 1984-ben. Akkor egy áldozata volt a tragédiának.Közel 30 évvel ezelőtt, 1984. júliusában is, a csütörtökihez hasonló robbanás rázta meg Miskolc belvárosát. A helyszín is szinte ugyanaz, hiszen a mostani Európa Házban, a Városház tér 13. szám alatti épületben történt a szerencsétlenség. Dr. Szalay Zoltán akkoriban ott dolgozott, a 3. számú ügyvédi munkaközösségben.

Mint elmondta: előzőleg valami gázszerelés volt a szomszédságukban, a hibás munka következtében pedig szivárgás keletkezett. „Szerencsénkre ez csak délidőben telítődött – emlékezett vissza –, amikor a munkaközösség már üres volt. A robbanás következtében én és a pénztárosunk súlyosan megsérült.” A detonáció tokostól vitte ki az ablakokat, egy ilyen kiszakadt ablakgerenda az utcára zuhant, és agyonütött egy járókelőt – mondta. Ma már nem titok, a robbanás ügyében végzett vizsgálat nem hozott eredményt. A felelőst nem találták. A biztosító állta a kárt.

- ÉM-NSZR -


Miskolc (MTI) – Stabil, de változatlanul életveszélyes az állapota annak a két férfinak, aki csütörtökön sérült meg Miskolcon, a Városház téren, miután munka közben belobbant egy gázvezeték.


Miskolc  – A rendőrség is vizsgálja a csütörtöki gázlobbanás okait, körülményeit – adtuk hírül pénteken az Észak-Magyarországban.   


Miskolc – A kézzel fogható kárt a biztosító téríti meg, a forgalomkiesést az üzlettulajdonosok állják.  


Miskolc – A belvárosi gázlobbanás két borsodi sérültjét géppel lélegeztetik és mesterséges kómában tartják.  


Miskolc – Szeptember 15-én délelőtt Miskolc belvárosában gázrobbanás történt, melyben két munkás életveszélyesen megsérült. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.   

Miskolc – A belvárosi gázrobbanás többeket is a helyszínen ért: volt, aki a boltból igyekezett haza, és volt olyan is, aki éppen dolgozott a detonáció idején.  


Miskolc - Két ember életveszélyesen megsérült, amikor lángok csaptak fel egy munkagödörből Miskolc belvárosában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában