Helyi közélet

2011.09.06. 12:22

Elsős vagy a Miskolci Egyetemen? Akkor olvass tovább!

Miskolc - Mire figyeljenek oda az első évesek a Miskolci Egyetemen? Ezt igyekeztünk csokorba gyűjteni.

Miskolc - Mire figyeljenek oda az első évesek a Miskolci Egyetemen? Ezt igyekeztünk csokorba gyűjteni. Hogy mire érdemes odafigyelni a mindenkori elsősöknek? Mindenre! - vághatnánk rá. Az biztos, hogy karonként változik, hogy mik is az elvárások, erről majd különböző tájékoztatókon értesülhetnek az elsősök. Ami a legfontosabb, az az úgynevezett regisztrációs hét.

Ezt azt jelenti, hogy ilyenkor lehet beiratkozni a Neptun rendszeren keresztül. Ezzel párhuzamosan más adminisztrációs ügyekben is érdemes lépni: diákigazolvány igénylése, kreditbeszámítás például. Ezekben a napokban összerakhatod a félévi órarendedet is. Itt is a Neptun a kulcsszó!

Neptun és sport

Érdemes ugyanakkor arról is dönteni, hogy mit szeretnél az előtted álló félévben sportolni. Nincs más dolgod, menj el az Egyetemi Körcsarnokba és iratkozz fel! Figyelem! A Neptun rendszerbe magát a testnevelést veszed fel! Itt jegyeznénk meg, hogy a campus kiváló hely a sportolásra, jóformán bármit sportolhatsz a Miskolci Egyetemen. Sőt! Van egy minden igényt kielégítő uszoda is, amit a diákság kedvezményesen vehet igénybe.

Hotel és kolik

Egyébként meg ha valami gáz van, és megakadnál, akkor kérdezd meg a csoporttársaidat, a felsőbb éveseket, no meg nézegesd a kari hirdetőket. Ebben az időszakban kell lépnek - már, ha van ilyen szándékod - az ösztöndíjakkal kapcsolatban is.

persze a sok tanulás sport mellett lehet szórakozni is. Erről a gólyák, és a rutinosabbak már biztosan meggyőződtek - vagy megfognak... Fontos megjegyezni azt is, hogy a Miskolci Egyetemen egy diákhotel (Uni-Hotel), és a Bolyai Kollégiumok (hat koli) várják a hallgatókat.

Biztos kimaradt egy-két apróság, ám ha úgy érzed, hogy segíteni akarsz a most beiratkozó "kopaszoknak" - mert Te is elsős vagy - , akkor írd meg, kommentelj!

(Köszönjük a már "rutinos", de névtelenséget kérő miskolci egyetemista segítségét!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában