Helyi közélet

2011.09.04. 17:17

Az öreg Pannónia Regécet is felfedezte

Regéc - Az ország határvidékeit bemutató tévésorozatba Regéc is bekerült.

Regéc - Az ország határvidékeit bemutató tévésorozatba Regéc is bekerült.Augusztus közepén forgatott a Duna televízió egyik stábja Regécen, olvashatjuk a település honlapján. Ősszel indul ugyanis az a sorozat, aminek témája Magyarország határvidékének bemutatása egy öreg, ötvenéves Pannónia oldalkocsis motorkerékpáron. Az öttagú stáb azon tagjai, akik nem férnek fel a „pancsira”, egy szintén koros, német tűzoltóautóval kísérik a motoros egységet. Regécre augusztus közepén érkezett a Pannónia 3 Keréken című műsor csapata, a motoron Bruckner György és Harsányi Csaba. Másnap reggel Kormos István polgármesterrel és Bakos Ferenc falugondnokkal kiegészülve Regéc várában forgatott a stáb.

"Bejött a Mentő"

A járműmatuzsálemekhez a regéciek is hozzá tudtak tenni valamit, hiszen a várban gyakran megforduló, egykori mentőautó Mercedes mikrobusz, a „Mentő” volt a szállítóeszköz, ami nagyon bejött a p3k csapatnak. Visszaérkezve a várból a római katolikus templom volt a következő helyszín, ahol a két középkorból származó harang került az érdeklőés középpontjába. A két harang közül, a nagyobbat és fiatalabbat I. Rákóczi Ferenc öntette 1667-ben. A regéci forgatás után továbbindult az öreg Pannónia a Nagy-Milic irányába, útba ejtve több környékbeli települést is. Október 16-ától hetente számol be a 40 napos kalandról a Duna Tv 30 perces epizódokban. Mivel 20 részbe fért bele az ország határvidéke, ez azt jelenti, hogy március közepéig találkozhatunk a sorozattal, Regéc valamikor november második felében kerül sorra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában