Helyi közélet

2011.09.05. 13:58

Balesetveszély! Eltűnt KRESZ tábla a kerékpárútnál

Miskolc - Eltűnt egy elsőbbségadást jelző KRESZ tábla. Miskolc irányából a Tapolcai útról jobbra letérve, a Lidl parkolójához vezető utat, keresztezi egy kerékpárút, aminek forgalmát egy elsőbbségadást jelző tábla hivatott védeni a gépjármű forgalom elől. - jelezte az Észak Agorán, lapunk levelezőlistáján több Olvasónk is.

Miskolc - Eltűnt egy elsőbbségadást jelző KRESZ tábla. Miskolc irányából a Tapolcai útról jobbra letérve, a Lidl parkolójához vezető utat, keresztezi egy kerékpárút, aminek forgalmát egy elsőbbségadást jelző tábla hivatott védeni a gépjármű forgalom elől. - jelezte az Észak Agorán, lapunk levelezőlistáján több Olvasónk is."Én szombaton este vettem észre, hogy hiányzik ez a tábla és vasárnap délelőtt próbáltam a környéken keresni, hátha csak a vandálok távolították el a helyéről. Sajnos nem találtam meg, ezért ezúton kérném az illetékeseket, hogy minél előbb pótolják ezt a táblát, mert a jelentős forgalom miatt, megnövekedett a balesetveszély ebben a kereszteződésben." - írja Olvasónk.

Egy másik aktív Agorás levelezőnk szerint a "az a tábla réges rég eltűnt"....

"Hetekig hevert az út szélén, aztán már nem hevert tovább. Ez a legújabb gyakorlat, a kidőlt táblák egy idő után eltűnnek, mintha meg sem próbálnák pótolni." - véli Olvasónk. "Most az a faramuci helyzet, hogy a "törzsvendég" autósok rutinból vezetnek, és elengedik a kerékpárosokat, aki meg nem ismerős a környéken, az átszáguld közöttük, előttük.

A kerekesek is megoszlanak, van aki igaza tudatában hajt át, van aki észlelte a tábla hiányát, és biztos ami biztos alapon inkább lelassít, körülnéz. Van, aki mindezt "panaszként" kezeli, és ha intézkedik, akkor mintha nekünk tenne örült nagy szívességet."

Nem panasz, hanem jelzés

A tények pedig makacs dolgok, az ilyen bejelentések nem panaszként kezelendőek, hanem jelzéseknek. Jelzéseknek amelyek felhívják a figyelmet súlyos törvénysértésekre. Amit ugyanis egyesek nem akarnak tudomásul venni, ha a forgandó szerencse pozícióba repítette őket, az nem azért van, mert ők a világ legtehetségesebb, legalkalmasabb egyedei. És nem is eltelni kellene a pozícióval, nem is butaságokat kellene nyilatkozni. (...) Ha valaki nem ismeri a törvényeket, fogalma nincs, hogy a jogszabályok szerint üzemeltetnie kellene egy útellenőri szolgálatot, amelyiknek észre kellene vennie az ilyen hiányzó táblákat, és intézkednie kellene, nem hónapok, nem is hetek vagy napok alatt, hanem haladéktalanul. Ez a szó szerepel a törvényben. Szóval ha felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendszer nem működik, a törvényi előírásokat az önkormányzat megsérti, akkor mi panaszkodunk? Aligha." - zárja sorait az Észak Agora törzstagja.

"Van a Városgazdának útellenőri szolgálata, akik jelezték a tábla hiányát. A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési osztálya gondoskodott a tábla pótlásáról." - tudtuk meg Dobos Tímeától, Miskolc szóvivőjétől.

 

 

 

- BOON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában