Helyi közélet

2011.08.04. 15:40

Nyári tábor Putnokon a Gömöri Múzeum szervezésében

Putnok, Kelemér - Ebben az évben már második alkalommal szerveztek a Gömöri Múzeum munkatársai nyári diáktábort az általános iskolások részére.

Putnok, Kelemér - Ebben az évben már második alkalommal szerveztek a Gömöri Múzeum munkatársai nyári diáktábort az általános iskolások részére.A program során az egyik jelentős eseménynek számított a gyerekek számára a keleméri Mohos Ház meglátogatása, valamint a kéktúra útvonal bejárása, mondta el kérdésünkre Novák Ilona az intézmény vezetője. Elmondta továbbá, hogy Kelemérbe busszal érkeztek, de a hazafelé vezető utat már gyalogosan teszik meg a kéktúra útvonalon a mohos tavakat is érintve. A Mohos Ház eredeti formájában, de már szilárd alapozással került felújításra. A tájjellegére, értékeire emlékeztetve kapta a nevét is.  Az épületben kialakított helységek alkalmasak foglalkozások megtartására, de a kiállítások megtartását is jól szolgálja.

Szilágyi János a túra vezetője kérdésünkre elmondta, hogy szervezett túra keretében van lehetőség a Nagy- és a Kismohos, a Mohos-vár, Kelemér falu, az itt található középkori eredetű református templom és a Tompa Mihály életútját és munkásságát bemutató irodalomtörténeti kiállítás megtekintésére is.

Kelemér település Putnoktól északra a mai Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve a történelmi Gömör megyében található. A falu térsége természeti értékekben rendkívül gazdag. A  Putnok és Kelemér közt elhelyezkedő  Mohos-tavak fokozott védettséget élveznek.

- T. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában