Helyi közélet

2011.08.29. 14:38

KDNP születésnap Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Egy éves születésnapját ünnepelte a minap a Keresztény Demokrata Néppárt tiszaújvárosi szervezete.

Tiszaújváros - Egy éves születésnapját ünnepelte a minap a Keresztény Demokrata Néppárt tiszaújvárosi szervezete. A rendezvényre ellátogattak a tagok valamint a meghívott vendégek is.  Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes is hallott a tiszaújvárosi kereszténydemokraták munkásságáról és üdvözlő levelében a folytatásra buzdította a tagokat. A szervezet célja az volt, hogy a csoport tovább vigye a keresztény kultúrát, megjelenítse a keresztény felfogást, ami minden ember szívében ott lakozik.  Van, aki tudja ezt, és van, aki nem. Vallásos emberek, akik Istenhez igazodnak. A KDNP-nek nagyon fontos szerepe van ezek megtartásában. Dr. Sólya Szabolcs a Kereszténydemokrata Néppárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta: „Nem egyszerű a KDNP helyzete ugyanis ez ideológiai párt. Vannak olyan helyzetek, amikor meg kell győzni mindazokat akik, kételkednek, például a szociálpolitika területén, a védett korhatárnál vagy a családok összetartozása jegyében.  Amikor egy évvel ezelőtt megalakult a KDNP tiszaújvárosi szervezete, nagymértékben megkönnyítette a megyei vezetés munkáját. Tiszaújvárosban hosszú ideig csak látszólag működött szervezet, mert a tagok elpártoltak az utóbbi 8-9 év hanyatlása miatt. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy sokan nem merték beismerni, hogy ők kereszténydemokraták. Ez mára megváltozott, hiszen a parlamentben is méltán látszik, hogy a lakosság mást akar, mint korábban volt. Sajnos a bekövetkezett gazdasági válság nehéz helyzet elé állítja a lakosokat, a családokat és az ország vezetését is. Ebben kell nekünk méltó támaszt nyújtani a megyei, és az ország vezetőinek.”

10 fővel indultak most 27 fős a szervezet létszáma. Vannak olyan szimpatizánsok, akik nem párttagok, de tudásukkal, hozzáértésükkel, nagyban segítik a szervezet munkáját.

- Ároktőtől Tiszalúcig azon fáradozom, hogy segítsem az önkormányzatok, bizottságok munkáját. Mindenkiét, akinek szüksége van erre a segítségre. – mondta Ispán Dezső a KDNP tiszaújvárosi szervezetének az elnöke. - Vallásos emberek vagyunk, akik Istenhez igazodnak. Számunkra fontos a család, fontos a neveltetés. Mi abban szeretnék tevékenyen részt venni, hogy a gondolatainkat a tettek kövessék.  Át kell gondolni százszor, ezerszer, hogy mit teszünk, hiszen a gyermeknek fel kell tudni nevelődni olyan szellemben, hogy az eljövendő társadalomnak megfeleljen, hogy Isten segítségével kiváló emberré váljon.

- F. Bacsó Bea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában