Helyi közélet

2011.07.27. 10:03

Olvasói levél: Rombolunk? Építünk?

Miskolc - <em>Hiába a párbeszéd kezdeményezés, a véleménynyilvánítás, megkezdték a munkát. Rombolnak, és valamit, valahogyan építenek. Két hete mikor megjelentek próbáltunk egyezkedni, sikertelenül</em> - írja Olvasónk a miskolci&nbsp;Kassai utcai bölcsőde kapcsán.

Miskolc - Hiába a párbeszéd kezdeményezés, a véleménynyilvánítás, megkezdték a munkát. Rombolnak, és valamit, valahogyan építenek. Két hete mikor megjelentek próbáltunk egyezkedni, sikertelenül - írja Olvasónk a miskolci Kassai utcai bölcsőde kapcsán.

Azt hogy szigetelik a bölcsőde három szárnyát, rendben lenne. Az hogy ez nem érint mindent, már annyira nem. Mert mit ér a szigetelés, ha az nem terjed ki a folyosó bölcsőde által használt részére. Persze az akadálymentesítés is a terv része, de ezt nem ismerem, mert vannak okosok, akik ezt tudják. Persze mikor készen lesz és reklamálunk, akkor majd az lesz a válasz, hogy miért nem előre szóltunk. SZÓLUNK! Most is! Kérjük, hogy akik életükben használóként vannak jelen, tapasztalataikkal segíteni tudnának, azokat kérdezzék meg!! El is jutunk a legfájdalmasabb részhez, a parkoló kialakításához.

Mozgássérült parkolót is készítenek, remek! Ezt, mivel egyesületünk 1998-tól itt tart fenn ügyfélfogadó irodát, már több alkalommal kérvényeztük mi is. Sajnos eddig nem sikerült a kivitelezés. Ehhez 2009. 10.14-én készítettem rajzot, ami az ideális lenne mindenki számára. Mert az lényeges, hogy mindenki tudja használni a parkolót, különös tekintettel a gyermeküket ebbe a bölcsődébe hordó szülők.

Nos adódik a főbejárat előtti terület, ami egy felhajtó most, amelynek közepén egy „műalkotás” állt, amit semmilyen kérésre nem sikerült megszüntetni. De a természet, és az erre szakosodott „szakemberek” megoldották. Pár évvel ezelőtt nagy szél volt, a fele ledőlt. Kaptak is rajta a „szakemberek”, és fél óra leforgása alatt eltüntették e remekbe szabott alkotást, ami valamikor ivókútként is üzemelt talán, visszaemlékezve a rozsdás tömegre.

Ide hordják nap-nap után a mosni, vagy vasalni valót, és természetesen e bejáraton keresztül az élelmiszert is. De! A szülők a gyerekekkel nem ezt a bejáratot használják, hiszen épületszárnyanként van bejárat az udvarról.

A bejárat, ami szállítási célt szolgál, nem rendeltetésszerű, hiszen a kapu keskeny, és mikor egy-egy kis dobozos autó betolat, ezt csak úgy tudja megtenni, hogy a volt fűre engedi első kerekét, és mivel a fű már régen meghalt ott, hát így a sarat hordja a töredezett, mélyedésekkel teli aszfaltra.

A kerítésen belül mindkét oldalon zöld terület. Volt, eddig. Most az okosok megálmodták a tervekben (persze senkivel nem egyeztetve), hogy az egyik oldalt megszüntetve oda építik a parkolót, minden ellenkezésünkkel szemben. Igaz, így a bejárat majdnem használhatatlan, mert a kapura ráfordulni úgy nem lehet, hogy ne menjen autó a sárba. Ráadásul amennyiben itt parkolnak az autók, de befut a szennyes szállítmány, akkor akadályozva van aki parkol, mert nem tud tőle kiállni.

A kinti rész közterület. Kérdem én laikus: a bölcsőde épülete kinek a földjén fekszik? Nem annak a városnak a tulajdona, amelyiknek a közterület is?

Megkerestem levélben a helyi önkormányzati képviselőt, eredménytelenül. Itt járt Dr. Zsiga Marcell alpolgármester, akinek szintén jeleztem a tervekben szereplő értelmetlenségeket. Megállapította, hogy ez így tényleg nem jó.

Ez mind szép és jó. Csakhogy az építkezés folyik. Ma kitermelik a zöld felületet, kitúrtak egy fát. Építünk? Rombolunk? A tegnap egy méter magasan elázott falra feltapasztott szigetelőanyagot így kell felrakni? A lepattogott vakolatot a szigetelés alatt nem kellett volna kijavítani?

Csodálkozunk, hogy egyre közelebb kerülünk Ázsiához?



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában