Helyi közélet

2011.07.29. 19:04

Egy új fejezet kezdődik Barcikán: átadták a kulcsokat

Kazincbarcika – Az utolsó hivatali procedúra is megtörtént a nevelési-oktatási intézményépületek átadását illetően. Szinte még meg sem száradt a tinta és a pecsét a papírokon, az új intézmények vezetői már kezükbe is vehették az iskola, illetve az óvoda kulcsait. Ezzel egy új fejezet kezdődik Kazincbarcika közoktatási életében.

Kazincbarcika – Az utolsó hivatali procedúra is megtörtént a nevelési-oktatási intézményépületek átadását illetően. Szinte még meg sem száradt a tinta és a pecsét a papírokon, az új intézmények vezetői már kezükbe is vehették az iskola, illetve az óvoda kulcsait. Ezzel egy új fejezet kezdődik Kazincbarcika közoktatási életében.Mint ismeretes: a kazincbarcikai képviselő-testület április 21-én döntött arról, hogy a Herman Ottó Tagiskola épületét a Tiszáninneni Református Egyházkerület 2011. augusztus 01-jétől 2031. július 31-ig térítésmentesen használhatja és ott általános iskolai oktatást végezhet.

Ily módon egy 7 171 m2 alapterületű telken egy két szintes, 18 tantermes, 1 525 m2-es iskolaépületet vett használatba az egyház. Az átadás-átvétel július utolsó munkanapján megtörtént, majd a felek aláírásukkal is szentesítették a dokumentumokat; Kazincbarcika városát Klimon István alpolgármester, a református egyházkerületet pedig Szűcs Endre püspök helyettes, lelkészi főjegyző képviselte. Miután mindketten ellátták kézjegyükkel a jegyzőkönyveket Klimon István alpolgármester az iskola kulcsait is átadta az új működtetőnek.

Gazdagodó oktatási paletta

Az átadást követően Klimon István, Kazincbarcika Város alpolgármestere a következőket mondta:

"Nagy örömmel és várakozással adjuk át az épületet a Tiszáninneni Református Egyházkerületnek. Azzal, hogy az egyház Kazincbarcikán iskolát fog működtetni egy olyan kulturális többletet és impulzust kap a város, aminek csak pozitív hozadéka lehet. Ennek megfelelően eredményes munkát kívánok Önöknek, megköszönve az eddigi korrekt együttműködést és kölcsönös bizalmat."

Az egyházkerület részéről Szűcs Endre szólt:

"Nagyon köszönjük a hosszú távú bizalmat, azért imádkozunk és dolgozunk majd, hogy ezt megszolgáljuk. A működéshez szükséges alapvető eszközöket, berendezéseket a város biztosította, most már lassan jöhetnek a gyerekek és benépesülhet új barcikai iskolánk."

Egyelőre négy osztály

Az új intézmény Tompa Mihály Református Általános Iskola néven működik majd. 100 főre kapták meg a működési engedélyt, ami - mint mondták - ideális, hiszen egyelőre alsós évfolyamonként 1-1, vagyis összesen négy, maximum 25 fős osztály indítását tervezik. Persze a cél az, hogy az iskola 8 osztályossá fejlődjön. Az intézmény vezetője Székelyné Varga Mária lett, lelkipásztora Kolumbán Gábor és az iskola tantestülete is felállt.

Beiratkozás augusztus 8-9-10-én 8 és 16 óra között lesz.

A volt Kikelet Közi Tagóvoda helyén az Angyalkert görög katolikus óvoda működik tovább, itt is megtörtént az átadás-átvétel; a témára rövidesen visszatérünk.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában