Helyi közélet

2011.06.03. 19:14

Miskolcon is lehet "kártyaakció"

<p><span>Miskolc - Néhány héttel ezelőtt a fővárosban akcióztak és ellenőrizték a budapesti zsaruk azt, hogy valóban a mozgáskorlátozott parkoló kártyára jogosult autósok használják-e a kedvezményeket. 2008-ban a borsodi megyeszékhelyen is sokan felakadtak az ellenőrzéseken, ám lesz-e ismét Miskolcon hasonló akció?</span><span></span><span style="font-size: x-small"><br /> </span></p>

"A Miskolci Rendőrkapitányság már három éve folyamatosan ellenőrzi a rokkant kártyával való visszaéléseket." - nyilatkozta érdeklődésünkre Nagy Sándor alezredes, a miskolci kapitányság szóvivője. "Nem árt tudni, hogy akár lakossági bejelentésre, közösen a közterület felügyelet munkatársaival is vizsgálhatja azt a rendőrség, hogy a parkolót igénybe vevő autós tényleg jogosult-e a kedvezményes parkolásra."

Nagy Sándor elmondta azt is, hogy a három esztendővel ezelőtti ellenőrzések után Miskolcon javult a helyzet ez ügyben, ám "természetesen" mindig vannak - és voltak - olyanok, akik próbálkoznak.

"Sokan elfelejtik, vagy nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy aki illetéktelenül használ más nevére kiállított mozgássérülteknek járó parkolókártyát, az közokirat-hamisítás bűncselekményét követi el és tettenérés esetén a rendőrség előállítja az autóst." - fogalmozott a miskolci kapitányság szóvivője. "Sőt, az eljárás szabályai szerinti vizsgálat után az elkövetőt rabosítja, de a feltételek fennállása esetén akár őrizetbe vétel mellett a bíróság elé állítással is folyhat az eljárás. Ilyen módon marasztalták el 72 órán belül egy Jaguar típusú személygépkocsi vezetőjét a közelmúltban."

Nevezett 250 ezer forintos büntetést kapott a bíróságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában