Helyi közélet

2011.06.09. 12:33

Buszöböl, pogácsa: Győri kapu "fíling"

<p><span style="font-size: small">Miskolc - Az Agorán, azaz Észak-Magyarország e-mailos levelezői körében nagy vihart kavar(t) a Zöld Nyíl villamosprojekt keretin belül a Győri kapu átépítése. Íme néhány érdekes észrevétel és <a href="http://video.boon.hu/borsod/buszobol-pogacsa-gyori-kapu-filing" target="_blank">egy videó</a>.<br /> </span></p>

"Tegnap láttam egy újabb érdekességet a "pogácsás" villamospályánál a Győri kapuban. Diósgyőr felől jöttek a buszok, az egyik megálló a Zoltán utcánál van a túloldalon. Busz megáll, emberek szállnak le és fel. Személygépkocsik feltorlódnak mögötte. Buszöböl ugye nincs, és ahogy kinéz, nem is lesz(nek)." - írta Agorázónk. "Tehát ha lesz busz, mindig lesz feltorlódás is, hiszen előzni, kerülni immár nem lehet! Busz tehát áll, forgalom áll. Szintén Diósgyőr felől jött egy mentő, villogva, szirénázva. Hová húzódjon le a busz, hová húzódjanak a személykocsik? Ha a lehető legjobban félre is állnak, még mindig kevés a hely egy mentőnek (tűzoltó szerkocsinak, rendőrségnek) ahhoz, hogy ki tudja őket kerülni!

Mit tud tenni? 1. a rohamkocsi átbukdácsol a sérültekkel (lehet gerinc- vagy nyaktörött is), a pogácsákon, kétszer (!) - (tovább bonyolítaná, ha még/már éppen ott járnának akkor a villamosok is!). 2. a mentő is kivárja a sorát, míg olyan helyhez nem érnek, ahol nincs útakadály, és előzni tud (ez pár más kérdést is felvet, pl., hogy ilyenkor mit is kellene tenniük a többi sofőröknek? Húzódjanak, haladjanak?).

Akadályt képez?

 "Baromi jól le lett ez a terv modellezve! (Hatástanulmány? Nuku? Vagy csak azt gondolták át, milyen hatással lesznek a pogácsák a villamosokra? A többiek meg le vannak ejtve? Nem minden szempontot kellene megvizsgálni? Pl., hogy milyen hatással lesznek ezek a vackok egy életmentésre?) Rajzon biztosan jól nézett ki, csak az élet(szerűség)hez, és az értelemhez nincs túl sok köze!" - véli egy másik levelezőnk.

Egy másik Agorás tag szerint a "a  Zoltán utcánál ki és be irányba is épül az eredeti megállóban az a bizonyos buszöböl". Más szerint "a jelenlegi megálló ideiglenes".

"Már elnézést, de akárki ötlete is volt a Zoltán utcai buszöböl: keskeny, a buszt ugyanúgy nem lehet kikerülni sem (főleg jó akadályt képez e tekintetben az a 20 méternyi süvegsor, amit itt sem lehetett kihagyni, ellenben ennek a semmire sem jó öbölnek (hacsak plusz 2-3 fa kivágását nem számítjuk bele) a kialakítása is pénzbe került." - jósolta levelezőnk, majd egy másik tag feltette a kérdést: "Miért pont a Zoltán utcai busz öböl? A Győri kapuban található több ehhez hasonló busz öböl (Károly uti, Örs utcai,Zoltán utcai,Lézerponti be és ki irányba). Csak a Zoltán utcait kell kiemelni? A többi "busz öbölkébe" megoldott a buszok kikerülése?

A Lézerpontnál is épül buszöböl

"A többinél nincs félöböl sem. Legalábbis nekem még nem tűnt fel. Károly útnál villamosmegálló miatt vágnak fát és készül még rosszabbá, beláthatatlanabbá a kereszteződés. Csúcsidőben cifra lesz ott közlekedni, főleg ha az ezeket a vaskos kis esőbeállónak hívott dolgokat is felpakolják majd a járdaszigetekre." - kapcsolódott be a témába újabb Agorázónk, azonban a "végére" némileg kezdenek megnyugodni a kedélyek:

"Elnézést, valóban, a Lézerpont megállóban is épül az öböl." - írta levelezőnk. "Talán azért kerülte el a figyelmem, mert nincs egészen 1 méter széles sem ez az öböl."

Az ügyre visszatérünk!


Miskolc - A kezdeti látványos munkafolyamatokat úgy fest, hogy egyelőre a precíz, finom és apró fázisok követik a majláthi városrészben, annak is a Szinva patak partján... Egyszóval az arra közlekedők - ott is - hosszabb menetidőre és izgalmas pillanatokra számíthatnak még egy jó darabig.

Miskolc - Nem fogadta el a kevesebb fa kivágásával járó terveket a közvetítő szerv.

Miskolc - Legkorábban augusztusban köthetik meg a szerződést, ha sikeres lesz a tender.

A videó a Zöld Nyíl Villamosprojekt Diósgyőr és Felső-Majláth közötti szakaszát mutatja be.

Miskolc - Hogyan közlekhetünk az Újgyőri főtéren és környékén a Zöld Nyíl villamosprojekt befejeztével?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában