Helyi közélet

2011.06.15. 20:27

Bulvár csótányok: Reménykednek a jó eredményben

<p>Bikal -&nbsp;A miskolci Ladik-csapat hősiesen küzdött, de némelyik feladat kifogott rajtuk.</p>

Bár a Ladik médiavetélkedő  országos döntőjében nem voltak könnyűek a feladatok, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bulvár csótányok csapat mégis nagyon élvezte a vetélkedést. A miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola diákjainak talán a villámkérdések okozták a legnagyobb fejtörést, voltak azonban olyan feladatok, ahol úgy érezték, kiválóan teljesítettek. Az eredményt persze még nem tudták közvetlenül a próbatétel után, hiszen az csak csütőrtők délelőtt derül majd ki, de mindannyian úgy érezték, jól teljesítettek. Legjobban a kreatívitást igényló feladatnak őrültek, középkori nyelven kellett tudósítaniuk az országos versenyen történtekről. A jó eredményhez persze a jó csapatszellem is kell. A miskolci csapatból ez sem hiányzott, hiszen nagy egyetértésben, egymást segítve oldották meg a feladatokat. Erre különösen a helyesírási és a szővegkiegészítős feladatnál volt szükségük. Felkészítő tanáruk, Kiss Lászlóné a verseny végén úgy értékelt, voltak olyan kérések, melyre készültek és számítottak, de olyanok is akadtak, melyekre a pedagógusok sem igen tudták a választ. De persze bízik csapata felkészültségében, tudásában, és jó eredményben reménykedik.

A szállással elégedettek

Kedd este érkeztek meg a Ladik-csapatok a szállásra, azaz a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiumába. A miskolci csapat kis keresgélés után megtalálta a szobáját. A lányok azt mondták, elégedettek a szállásásal, mert tiszta és rendes, de az esti program nem nyerte el mindenki tetszését. Táncház helyett szívesebben mozogtak volna  diszkóban, és hiányolták kissé a szervezettséget is. A 250 éves gimnázium környezete és kertje viszont nagyon tetszett a miskolci diákoknak. Esti sétát tettek a győnyőrű japán kertben, de lefekvésig még egy kis tanulás várt rájuk, hiszen át kellett tanulmányozniuk néhány napilapot a szerdai versenyre.

ÉM-HE 

Bikal - Vetélkedtek sajtóismeretből, dárdát vetettek, sodrófát hajítottak, gólyalábon járkáltak az országos döntő  résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában