Helyi közélet

2010.12.13. 13:56

Több mint 300 millió fejlesztésre

<p>Kazincbarcika, Ózd, Edelény - Az Európai Unió támogatásával szinte napra pontosan két esztendővel ezelőtt jött létre a Sajó mentén a Térségi Integrált Szakképző Központ.</p>

Az elmúlt időszakban 18 oktatási intézmény csatlakozott a szervezethez, amely különféle szakmacsoportokban számtalan képzési lehetőséget kínál.
Egy fontos számadattal kezdte a záró rendezvény sajtótájékoztatóját Bojtos Zoltán, projectvezető. A TISZK308 millió forintot fordított fejlesztésekre 2008 decembere óta. Ennek az összegnek a felhasználása során több mint száz konkrét tevékenység valósult meg. Az Ózd, Kazincbarcika, Edelény tengely mentén sikerült egy olyan egységes képzési rendszert kialakítani, amely igyekszik a piac és a gazdaság követelményeinek megfelelni. Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, a TISZK elnöke hozzátette: korábban sok helyütt az volt a jellemző, hogy 20-30 kilométeres körzetben ugyanazt a szakképzést két iskola is végezte, ezzel pedig a tanulókat egymástól szívták el az iskolák. Mostanra a TISZK-en belül kialakult egy rendszer, a Sajó-menti oktatási intézményekben mindenki megtalálhatja a számítását a közel harminc szakmacsoportban.
A két éves ciklus befejeztével a TISZK fejlődése nem áll meg – tette hozzá Bojtos Zoltán. Technikailag és humán erőforrással jól felkészített iskolákban várják a piacképes szakmát kereső diákokat. A szakképző központon belül a pedagógusok folyamatos kapcsolattartással bővítik a tudásukat, és az intézmények felszereltsége is olyan szintű, amely lehetővé teszi a minőségi oktatást az észak-borsodi térségben.
- ME -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában