Helyi közélet

2010.12.14. 18:17

Megalakították és fejlesztették a Zempléni TISZK-et

<p>Miskolc - A piac elvárásainak megfelelni tudó szakképzési rendszer kialakítása a cél.</p>

A Zempléni Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) létrehozása és továbbfejlesztése című program zárókonferenciáját tartották kedden a megyeházán. A tanácskozás előtti sajtótájékoztatón Marton Péter, a társulási tanács elnöke elmondta: a projektet az Európai Unió támogatta a TÁMOP keretében több mint 397 millió forinttal. A Zempléni TISZK két évvel ezelőtt jött létre öt városi önkormányzat és a megyei önkormányzat összefogásával. Dr. Simon Csaba projektvezető jelezte: a programban olyan oktatási intézmények vettek részt, melyekben szakképzés is folyik. Közel 5000 tanuló és több mint 300 pedagógus tudja majd hasznosítani a projekt által megszerzett ismereteket.

Az oktatási intézményekben két év alatt kialakították a felnőttképzési, a pályaorientációs, a munkaerő-piaci, a mentálhigiénés, a távoktatási és a vezetésirányítási rendszert. Szomráki Róbert szakmai vezető hangsúlyozta: a projekt elsősorban a humánerőforrás felkészítésére irányult annak érdekében, hogy a piac elvárásainak megfelelő, rugalmasan reagálni képes szakképzési rendszer jöjjön létre. A pedagógusok többek között ismereteket szerezhettek a hátrányos helyzetű diákok neveléséről és az agresszió kezeléséről, a tanulók pedig mentálhigiénés foglalkozásokon vettek részt.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában