Helyi közélet

2010.11.04. 19:46

Villamos oszlopok: állnak az újak, állnak a régiek

<p>Miskolc - A miskolci villamospálya eddig felújított szakaszán nem csak a felszín környéke újult meg. Érdemes magasabbra is feltekinteni.</p>

A villamos áramellátásában fontos szerepet játszó tartóoszlopokat ugyanis kicserélték a Zöld Nyíl projekt eddigi történéseiben: a régi zöld színűeket vadonatúj, úgynevezett kúpos acél oszlopokra cserélték a kivitelezők. A művelet több vitát is generált, ugyanis sok miskolci nehezményezte, hogy például a Városház tér összképét ezzel abszolút elrontották.

Nos, az oszlopok maradnak, a régieket pedig folyamatosan lecserélik. A Győri kapu felé haladva, a Hunyadi- és a Huszár utcákon jelen pillanatban jól megfér egymás mellett a múlt és a jövő, hiszen a régiek mellett már az új oszlopok funkcionálnak. Van ahol "talpon", és van, ahol már a földre helyezve, elszállításra várnak a kiszolgált régi tartópillérek.


Karácsony előtt már jár a villamos

eszak | 2010.11.04 13:12
Miskolc - A munkások december közepéig dolgoznak, utána visszaáll a villamosközlekedés.

Lezárásra kerül az Üteg-Szondi György utcai kereszteződés

boon | 2010.11.03 18:39
Miskolc - 2010. november 8-tól (a villamospálya MVK Zrt. telephelyén belül, valamint előtte történő felújítása miatt) lezárásra kerül a Szondi György és az Üteg utca kereszteződése.

Videó: Autóval a megújult Baross- és Bajcsy-Zsilinszky utcán

boon | 2010.11.03 17:04
Miskolc - A Tiszai pályaudvar irányából indultunk el a Baros utcán, a Bajcsy-Zsilinszkyn át az Ady hídig, hogy megnézzük; mi változott a Zöld Nyíl villamos projekt kapcsán az említett szakaszon. Bizony, vannak újdonságok!

Zöld Nyíl: Sikertelen a villamostender

eszak | 2010.11.03 15:28
Miskolc - Immár a harmadik, a villamosok beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás lett eredménytelen Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában