Helyi közélet

2010.11.06. 18:56

I love this gém

<p>A Magyar Természetfotósok Szövetsége által kiírt NaturArt pályázaton Kaszás Tamás, egy 17 éves miskolci diák nyerte el "Az Év Ifjú Természetfotósa" címet. Ennek apropóján arról a bizonyos gémről, és sok másról is beszélgettünk a SPIC-ben tanuló fiatallal.</p>

„Édesapámnak is köszönhetően gyermekkorom óta fotózom, minden műfajban. Első a természetfotó, és úgy érzem, hogy a továbbiakban is ez lesz a meghatározó az életemben. Néhány éve egyébként, az iskolaválasztásnál is egyértelmű volt, hogy a fényképészet felé szeretnénk elindulni. - mondta Kaszás Tamás. - Az ismerőseim ajánlották a miskolci SPIC Művészeti Líceumot, ahol alkalmazott fotográfiát lehet tanulni. A SPIC-et választottam, ahol immár harmadikos vagyok.”

Sok múlhat a technikán, de...

Tamás elárulta, hogy tavaly nyáron a Tisza tavon, Poroszló környékén volt egy hétig túravezető barátjával, ahol...

„Mielőtt hazajöttünk volna elkezdtem kísérletezni, próbálkozni, „játszani”. A gém felröppent, aztán később díjnyertes kép lett. Akkor persze nem is gondoltam erre.” - jelentette ki. „Egy jó kép tekintetében sok múlhat a technikán is, de úgy érzem, hogy egy kisebb géppel is lehet jó fotót készíteni. Az ember mellett a legfontosabb a szerencse.”

A szakmában maradni

A 17 esztendős kazincbarcikai srác egyébként nem dől hátra: továbbra is figyeli a fotósoknak kiírt pályázatokat is.

„Nagyon nagy dolognak tartom ezt a díjat. Erőt ad és azt hiszem, hogy azt is mutatja, hogy jó úton járok. A továbbiakban szeretnék majd hivatásszerűen foglalkozni a fotózással; a szakmában igyekszem mindenképpen maradni. Nem titok, már most figyelem a pályázatokat is. A természetfotó mellett a sajtófotózás is közel áll hozzám. Köszönöm szüleimnek és tanáraimnak a SPIC-ben, hogy eddig eljutottam.

(JLI)


Egy miskolci diák "Az Év Ifjú Természetfotósa"

boon | 2010.11.04 16:07
Budapest, Kazincbarcika, Miskolc - Tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a régió talán legrangosabb természetfotós pályázatát, a NaturArt-ot a Magyar Természetfotósok Szövetsége. A versengésben egy 17 esztendős miskolci diák, Kaszás Tamás "Az Év Ifjú Természetfotósa" címet nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában