Helyi közélet

2010.10.12. 07:31

Színek kavalkádja az ózdi múzeumban

<p>Ózd - A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által elindított és támogatott VII. Ózdi festőtábor alkotásaiból nyílt kiállítás az Ózdi Művelődési Intézmények (ÓMI) Városi Múzeumában.</p>

A tárlatot Richter Péter a tábor szervezője a múzeum gyűjteménykezelője nyitotta meg. Mint mondta a 7-es egy misztikus szám ezért érdemes a hét év mérlegét megvonni, összegezni. Erre Kormos Mercedes festőt és Demes Ferenc farkaslyuki szobrászt kérte fel. Ők többek között elmondták, hogy a hét év alatt Kelemen Marcel művészeti vezető irányításával egy különös alkotásokra képes csapat kovácsolódott össze. Ha a mostani tárlatot egy zeneszerző megtekintené biztos,hogy több művet is komponálna a látottak alapján.

Demes Ferenc egy „Piros alma” díjat is alapított, melyet a legsikeresebb alkotónak ítélnek oda ezentúl minden évben. Ez alkalommal a díjat Takács Eszter vehette át.

E szabad iskola célja továbbra is amatőr festőkön keresztül felfedezni és megismertetni a természet és az épített értékeket, ami ebben az észak-magyarországi városban Ózdonés térségében fellelhető.

- Kerékgyártó Mihály –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában