Helyi közélet

2010.10.12. 08:55

Még mindig nem épül a selyemréti fürdő

<p>Miskolc - Indulhat a selyemréti strand építése – adtuk hírül szeptember elején. De azóta egy kapavágás sem történt.</p>

A nagymedence mögött továbbra is kint a plakát, amely azt hirdeti, hogy néz majd ki az új fürdő. Alatta dátum: 2008-2010. A fürdőzők azzal viccelődnek, az utolsó két számjegy biztos mozgatható, ha továbbcsúszik a beruházás, év végén csak tekernek egyet rajta. De nem mindenki fogja fel ilyen humorosan, a legtöbben bosszankodnak, hogy az idei szezonban is csak egy medence volt. Egyik olvasónk is azt hiányolja, hogy hiába történt meg a kivitelező kiválasztása – közbeszerzés keretében –, lassan itt a tél és még mindig nem kezdődött meg az építkezés. Miért nem? – ezt kérdeztük Fridély Lászlótól, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatójától. Válaszában elmondta: a kivitelezővel a szerződés aláírása folyamatban van, lehet, hogy egy nap, de az is lehet, hogy egy hét, mire véglegesítik a szerződést. Hozzátette: vannak ugyanis vitás pontok, ezekről egyeztetnek.

Vitás pontok

Melyek ezek a vitás pontok? Példaként említette a befejezési határidőt. Megtudtuk: a kivitelező szerint nem tartható a 2011. január 31-i dátum, mivel ha most elkezdik a munkát, már csak novemberben tudnak dolgozni, utána jön a rossz idő. Ezért – folytatta – csak tavaszra fejeznék be az építkezést. Ez azonban azért nem jó, mert a fürdő utófinanszírozással épül és a támogatás kifizetése időponthoz kötött – magyarázta Fridély László. Arról, hogy az időpont módosítható-e, még egyeztetnek a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel – hangsúlyozta.

Arról is kérdeztük az ügyvezetőt, hogy a kivitelező kérheti-e az időpont módosítását, hiszen annak ismeretében pályázott a közbeszerzési eljárásban. Fridély László elmondta: a jogi képviselőkkel együtt áttekintik a szerződést és ahol lehet, ott módosítanak, majd az általa elfogadható változatot, aláírva elküldi a kivitelezőnek, aki remélhetőleg ezt már elfogadja. Kiírható esetleg új közbeszerzés? Mivel második helyezettet nem hirdettünk, így nincs lehetőség azt behívni, egy új pályázat kiírása pedig továbbtolná a befejezés időpontját.

ÉM-NSZR


 Háttér

A Miskolci Turisztikai Kft. pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Operatív Program Turisztikai Attrakciók Fejlesztése felhívására, a 991 millió forintos beruházáshoz a bírálók 491 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg. A szükséges összeg másik felét a Miskolci Turisztikai Kft. biztosítja hitelből. A tervek szerint 5 medence épül, „a család fürdője”, egy dögönyöző-, egy ülő-, csúszdás-élmény- és egy gyerekmedence.

A startpisztoly 2008-ban dördült el, de a pályázat elbírálása több esetben csúszott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában