Helyi közélet

2010.10.19. 13:12

Megújult a lillafüredi állomás, de lesz hibrid vonat is

<p>Lillafüred - Jóformán rá sem lehet ismerni a LÁEV lillafüredi állomásépületére. De ez nem minden a kisvasút háza táján!</p>

Uniós forrásból teljesen megújult a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút lillafüredi állomásépülete, amely kívülről és belülről is új "köntöst" kapott. Ugyanakkor a garadnai végállomáson egy ökoturisztikai központot alakítanak ki, míg november első felében - a tervek szerint - a nagyközönség is megcsodálhatja a világ egyetlen(!) kisnyomtávú hibrid vonatát a LÁEV-nél. 

Mindezt megerősítette kedden a Borsod Online érdeklődésére Mátrai Imre, a LÁEV üzemigazgatója, akivel a lillafüredi állomásépület műszaki átadásán sikerült néhány szót váltanunk. A szakember elmondta azt is, hogy a lillafüredi  állomásépületben kisnyomtávú vasutakról láthatnak majd az érdeklődők kiállítást, de lesz szimulátor, és természetesen a pénztár is visszaköltözik a csodálatosan felújított épületbe.

A tervek szerint már a téli menetrend életbe lépése (október 25.) előtt a kisvasút szerelmesei is birtokukba vehetik az állomásépületet. A beruházás összköltsége 230 millió forint, amelynek 90 százalékát Európai Uniós forrásból fedezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában