Helyi közélet

2010.10.12. 15:25

Az ÉM vendége: az új miskolci polgármester

<p>Miskolc - Szerkesztőségünk vendége volt kedden az új miskolci polgármester, Dr. Kriza Ákos.</p>

A szerkesztőség tagjaival folytatott eszmecserén Dr. Kriza Ákos elmondta hogy az elmúlt héten megtörtént az átadás-átvétel: a leköszönő polgármester és egy alpolgármester átadta az úgynevezett leltárt,a folyó ügyekről készült feljegyzéseket, valamint szót ejtettek azokról a kiemelt ügyekről amelyekre részint az új polgármester kérdezett rá, másrészt a leköszönő polgármester tartott fontosnak.

Elsősorban a most folyó nagy projektekről ejtettek részletesebben is szót. Dr Kriza Ákos megerősitette szerkesztőségünk vendégeként is, hogy átvizsgálják ezeket a fejlesztéseket - és ha van rá mód anélkül, hogy ez gazdasági hátrányt okozna a városnak -, módositanak rajtuk, hogy átgondoltabban fejlődhessen a város.

A miskolci közgyűlés alakuló ülése e héten pénteken lesz, addig csak az új polgármester van az újonnan megválasztottak közül. Azt is elmondta Dr. Kriza Ákos, hogy két alpolgármester lesz, az egyik pártpolitikus, a másik külső szakember, de nevekről a pénteket megelőzően nem kívánt nyilatkozni. Annyit hozzátett: karcsúsítani szeretnének, ennek jegyében például az eddig 73 helyett csak 41 bizottsági tag lesz a közgyűlés szakbizottságaiban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában