Helyi közélet

2010.10.08. 14:40

Aki legyőzte a Káli Sándort

<p>Miskolc - Nyolc év után újra polgári vezetése van Miskolcnak és ez csak a miskolciak összefogásával jöhetett létre - ezt mondta dr. Kriza Ákos a választások éjszakáján. Ezt az összefogást Miskolc jövőjét illetően is elsődlegesnek tartja.</p>

A Fideszes politikus 4 éve is elindult, de akkor nem tudta legyőzni a szocialista Káli Sándort. Dr. Kriza Ákos a TV2 Mokka című műsor vendégeként beszélt arról, hogyan sikerült most győzniük a szocialista fellegvárként számon tartott Miskolcon. És nagy vonalakban beszélt a jövőbeni tervekről is.

- Hosszú időn keresztül sportoltam, vívtam, az ember egy idő után érezte hogy áll a másikkal a páston, így volt ez a választások előtt is. Éreztük, hogy sokkal jobbak vagyunk. Egy kiváló stratégiát dolgozunk ki a csapatommal és konzekvensen vittük végig a választásokig. Több jel mutatta, hogy ez nem billegős, hanem sima győzelem lesz. Mikor megjelentek azok az MSZP-s plakátok és fizetett hirdetések, amik agresszíven mutattak rá a választókra, látható volt, hogy az ellenfél bajban van. Mi végig magabiztosak voltunk – válaszolta meg Pachman Péter műsorvezető kérdését.

Dr. Kriza Ákos az interjúban a jövőről szólva elmondta, csak összefogással tud Miskolc előrébb lépni, erre kell a hangsúlyt fektetni. Példaként mondta: tegnapelőtt egy tervpályázat eredményét bemutató eseményen volt, ahol Miskolc város egyik terének fejlesztéséről egyeztettek. Nem volt egyetértés az építészek között. A tér ki volt ragadva a város egészéből, az egész nem viszonyult a részhez. Így nem lehet fejlesztésekben gondolkodni – jelentette ki Miskolc új polgármestere – egy várost csak a környezetét végig gondolva lehet sikerre vinni.

Helyben kell munkát kapni

Dr. Kriza Ákos egy másik kérdésre válaszolva elmondta azt is, meg akarja állítani a szociális migrációt.

A jelenlegi helyzet az, hogy beáramlik a lakosság a faluról, hogy itt találjanak munkát. Ha helyben lenne lehetőségük, akkor nem jönnének be. A Miskolcnak a miskolciakból kell élnie, a falusiaknak pedig a faluban kapott munkából” - hangúlyozta.

20 ezres a munkanélküliség, rengeteg pénzt pumpált bele a kohászatba a kormány, nehéz helyzetbe van Miskolc – vette fel Pachman Péter.

- Igen, de ez a 20 ezer ember az iparban nevelkedett, tudnak dolgozni, és azokat a munkákat is eltudják majd végezni, amilyen beruházók ide jönni fognak. Az elmúlt 10 évben nem jött komoly befektető Miskolcra, most a magyar kormánytól határozott ígéret van arra, hogy beruházókat csábítanak Miskolcra. A kamarával, az egyetem vezetésével, a kormánnyal olyan előrehaladott tárgyalásokat folyatunk, hogy megtudjuk oldani ezt a helyzetet. Amint idejönnek az első nagy beruházók és azokra rácsatlakoznak a kis- és középvállalkozások beszállítóként megindul a munkahelyteremtés és azok a friss diplomások, akik most lehetőség híján elhagyják a várost itt tarthatók – sorolta dr. Kriza Ákos.

Végül beszél arról is: két milliárdos adósságállománya van a városi tulajdonában lévő kórháznak. „De ez menedzselési probléma. Lecseréljük a menedzsmentet és azt gondolom, hogy ez rendben lesz.

- BOON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában