Helyi közélet

2010.10.02. 09:49

140 baleset történt az elmúlt 24 órában

<p>140-nél is több baleset történt az elmúlt 24 órában, azaz péntek reggeltől a szombat reggeli órákig - derül ki a rendőrség összesítéséből. A karambolokban hárman vesztették életüket. Közben ugyancsak szombat reggel a záhonyi határátkelőnél - a nagy forgalom miatt - egyórás sor alakult ki az országba belépő oldalon.</p>

Az elmúlt 24 órában összesen 143 közlekedési baleset történt az ország útjain - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság összesítéséből. Hárman életüket vesztették, 7 karambol súlyos, 37 pedig könnyű sérüléssel végződött. Csaknem 100 olyan baleset történt ezen felül, amelyben nem esett baja senkinek, csupán a járművekben keletkezett kár.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy szombat reggel a záhonyi határátkelőnél a nagy forgalom miatt egy órás várakozásra kell számítaniuk azoknak, akik Magyarországra belépni akarnak. A kilépő oldalon csak a teherforgalomban kell számítani ugyancsak egyórás veszteglésre. A rendőrök arra számítanak, hogy a hétvégén ennél nagyobb várakozási idő is kialakulhat még. Ezt csak növelheti, hogy a vámosok új intézkedésként számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében. Alternatív útvonalként a barabási és a lónyai határátkelő használható.

A rendőrök arra is figyelmeztetnek, hogy szombaton több autópályán is kell forgalomkorlátozásra számítani az útmunkálatok miatt. Ezért mindenkinek azt javasolják, hogy elindulás előtt tájékozódjon arról, hogy mi várható arra, amerre mennie kell.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában