Helyi közélet

2010.09.22. 14:42

Tokaj polgármesterjelöltjei

<p>Tokaj - Májer János, Porkoláb Ágnes Marián és Siku Lóránt bemutatkozása.</p>

Májer János, független
„Minden tokaji számára világos, hogy 1990. és 2000. között is látványos fejlődésen ment át a város. A továbbiakban lépésről lépésre építkeznénk egy határozott stratégia mentén. Továbbra is biztosítjuk a magas színvonalú szociális ellátást, a kiemelkedő színvonalú oktatást, továbbfejlesztjük az egészségügyi ellátást. Kiemelt stratégiánk a fiatalok szórakozási lehetőségeinek bővítése: a Patkóbánya lelátója alatt egy több mint 700 négyzetméteres szórakozóhelyet építünk ki. Megragadtunk minden olyan lehetőséget, amely a lakosságszám növelését, a fiatalok lakáshoz jutását lehetővé teszi. Elkészültek az új sportcentrum tervei. Folytatjuk városrehabilitációs programunkat, tovább fejlesztjük az idegenforgalmat... ”

Porkoláb Ágnes Marián, független
„Elismerve az eddigi eredményeket frissíteni szükséges a városvezetés munkamódszerén. Erre az engem jelölők alkalmasnak ítélnek, mivel kellő önkormányzati múlttal és tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom a meglévő jó, és a közösség által elfogadott fejlesztési irányok folytatását. Az itt élők nagy része az idegenforgalomból próbál megélni, ám az idegenforgalom kizárólagos fejlesztése nem jelent egyedüli megoldást. Ezért szükségesnek tartom más ágazatok fejlesztését, akár kedvezmények biztosításával is, ami szélesebb körű foglalkoztatást jelenthetne. Polgárbarát hivatal, vállalkozóbarát önkormányzat kialakítására törekszem, női gondolkodásmódom pedig biztosíték arra, hogy mindezt emberközpontúan, családcentrikusan tegyem.”

Siku Lóránt, független
„A Tokaji Munkahelyteremtő Szövetség támogatásával indulok. Tokajban 1997. és 2000. között láttam el a jegyzői feladatokat, dolgoztam a Tokaji Kistérség Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetőjeként. Köszönöm a rengeteg hasznos beszélgetést velük, amelyek során városunk valódi problémáiról tudtunk beszélgetni: a legmegrázóbb számomra az a visszatérő panasz volt, hogy a polgármester szobájába be sem tudtak jutni... Ezt gyökeresen változtatnánk meg. Tokaj jövője nem a gigantikus építményekben, hanem a tokajiak lelkében él, és ezért érdemes harcolni. Ezért Tokaj újra a tokajiaké lesz, a tokajiak munkához jutását fogjuk támogatni, az intézmények mosodai és takarítói részlegének kiszervezését is megakadályozzuk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában