Helyi közélet

2010.09.27. 15:26

Önkormányzati választás 2010 | "Érdemi részvételt a civileknek!"

<p>Miskolc - A megyeszékhely lélekszáma rohamosan csökken, ezért is fontosnak tartja a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület, hogy a jövőben a város vezetése fektessen hangsúlyt Miskolc megtartó erejére.</p>

Hircsu Ákos, az egyesület polgármesterjelötje és F. Nagy Zsuzsanna egyéni jelölt hétfői sajtótájékoztatójukon arról beszéltek: ehhez a munkahelyteremtés mellett a SZEME szükségesnek tartja a civil szervezetek működésének támogatását, érdemi részvételének biztosítását valamennyi önkormányzati kérdésben. Olyan önkormányzatot akar, amely gondoskodik a pártokhoz nem tartozók véleménynyilvánításának, érdekérvényesítésének működéséről. Olyat, amely a helyi társadalom számára is átlátható módon elismeri a civil társadalom, a nonprofit szektor jelentőségét, s képes – az eddigiekkel ellentétben (amire számos ellenpéldát soroltak) – a döntési, véleményezési, egyetértési, részvételi jogosítványokat és azok leghatékonyabb módjait biztosítani a civilek és csoportjaik számára a helyi közügyekben.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában