Helyi közélet

2010.09.11. 12:06

Legyél Te is életmentő!

<p>A Magyar Vöröskereszt egyik alapfeladata az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása.</p>

A szervezetnek országosan mintegy 10 ezer elsősegélynyújtó önkéntese van, vizsgáztatja elsősegélynyújtásból a gépjáművezető-jelölteket, a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat pedig nyaranta 400 önkéntes elsősegélynyújtó fiatalt mozgat meg. Minden év szeptemberének második szombatja az Elsősegélynyújtás Világnapja, idén Zalaegerszeg ad otthont a központi rendezvénynek.

A napokban régiónk több területén lesz megemlékezés.

2010. 09. 10-én délután a kocsordi bázisiskolában volt nagyszabású rendezvény, melyen részt vettek és szerepeltek a kocsordi bázisóvoda ifjú vöröskeresztesei is, valamint bemutatót tartott a Tűzoltóság és a Rendőrség.

2010. szeptember 11-én reggel 8.00 órától – 15.00 óráig Nagyhalászban a sportpályán folytatódik a rendezvény sorozat, ahol a felnőtt kategóriában országos 2. helyezést elért csapat (a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar hallgatói ) tart elsősegélynyújtó bemutatót  a megyei Mentőszervezet munkatársainak támogatásával, valamint a Speciális Mentők kutató, mentő tevékenységet mutatnak be az arra kiképzett kutyáikkal.
Egy mentőautó felszereltségét is meg lehet tekinteni.
A fiatalok, és a mentőszervezet munkatársai a komplex újraélesztést is oktatják az érdeklődőknek.

Lesznek egészségügyi szűrések: vérnyomás mérés, testzsír mérés és vércukor mérés.
Rendezvényünkkel kapcsolódunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Tűzoltóversenyéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában