Helyi közélet

2010.09.21. 09:14

Kritikus Tömeg Miskolcon szeptember 22-én

<p>Miskolc - Immár hagyományosan, idén szeptember 22-én is megrendezésre kerül az Autómentes Napi Kerékpáros Felvonulás, a Critical Mass, amely évek óta kerékpárosok tízezreit vonzza országszerte.</p>

A miskolci Kritikus Tömeg részére több újdonsággal is szolgálnak most a szervezők. Hogy mik ezek? Lássuk is csak sorjában!

Délután 15 órától - 16.30-ig a Zöld Kapcsolat Egyesület "Utcafórumot" rendez a Városi Sportcsarnok előtti téren felállított sátorban a városunkban zajló közlekedést és kerékpározást érintő projektekkel kapcsolatban.

"Az utca fórummal párhuzamosan 16 óra után beindítjuk a lassúsági és egyensúlyozó vetélkedőt édes finomságokért, valamint zenészeink is a húrok közé csapnak, hogy minél nagyobb kedvet csináljanak a CM körre gyülekező bringások hadának" - tudtuk Kenéz Mónikától, a szervező-bizottság egyik képviselőjétől. "17 órakor pontosan elindul a menet és ezúttal olyan új útvonalon megyünk, amely több látványosságot ígér mint korábbi társai. A Sportcsarnok elől a belváros felé haladva átgurulunk a Szemere és Uitz Béla utcákon, majd a Zenepalota mögött rátérünk a Dayka Gábor utcára. A frissen átépített Dayka utca kialakításakor gondoltak az autósokra és a parkolni kívánó autósokra. A kerékpárosokra azonban nem! A több száz millió forintos beruházás nem tartalmaz egyetlen kerékpárosbarát megoldást, még igen alacsony költségű kerékpársávot vagy kerékpáros nyomot sem. Ezért a Critical Mass résztvevői itt fogják először égnek emelni kerékpárjaikat, hogy tudatosítsák a helyi döntéshozókban mennyi közlekedni kívánó állampolgár igényével nem számoltak a Dayka utca átépítése során."

Különleges lesz

"A menet az emelés után rátér kelet felé a Vologda utcára, elhalad a Petőfi tér előtt, és a Miskolc Pláza oldalában rátér a 26-os útra, a Szentpéteri kapu felé. A Katowice ABC-nél újabb emelésre kerül sor, mert kerékpárforgalmi létesítmény, szabályos kerékpáros közlekedési lehetőség a Szentpéteri kapuban sincsen. Az emeléssel ennek szükségességét kívánjuk nyomatékosítani. Várjuk mikor tesz végre Miskolc városa lépéseket az itteni kerékpáros közlekedés javítása érdekében. Az ABC-nél rátérünk a Lehel vezér utcára, és a Huszár, Hatvanötösök, Soltész Nagy Kálmán és Bajcsy-Zsilinszky utca érintésével jutunk el a menet leglátványosabb részéhez, a Szinvapark előtti emeléshez. Reméljük sokan fogják videóra venni, fotózni a menetet a Szinvapark második emeleti teraszáról. Különleges látvány lesz, a több száz égnek emelt bicikli a 3-as út belvárosi szakaszán. Végül a Király, Vörösmarty, Uitz Béla és Szemere utcákon át térünk vissza a Sportcsarnok elé egy utolsó nagy emelésre. A Critical Mass után a Zöld Kapcsolat Egyesület jóvoltából élőzenés, bringás teaházba invitálunk mindenkit."

(JLI)



CM 2010 09 22 nagyobb térképen való megjelenítése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában