Helyi közélet

2010.09.07. 10:20

Hol tartanak az árvízi újjáépítésben?

<p>Boldva, Edelény, Hernádszentandrás, Onga, Szendrő - Néhány az idei árvíz sújtotta települések közül. Sorra arról érdeklődtünk, hol tartanak az állami támogatást élvezők az új otthon teremtésében.</p>

Edelényben 16 árvíz sújtotta ház tulajdonosai kapnak állami támogatást lakhatási gondjaik megoldására. Kilencen adtak be építésiengedély-kérelmet, de ketten visszavonták azt, ketten pedig jelezték, hogy még nem biztosak a dolgukban, azaz várakoznának. Az öt építési engedélyt éppen hétfőn írták alá, tudtuk meg Molnár Oszkár polgármestertől.

Szendrőnés Ongán azt az információt kaptuk, hogy az állami támogatotti körbe tartozó árvízkárosultak valamennyien lakásvásárlásban gondolkodnak. Hernádszentandrás polgármestere, Üveges Gábor azt közölte: két és fél hónap kellett ahhoz, hogy kiderüljön: az öt, árvízbensérült ház közül (amelyről volt olyan statikusi vélemény is, hogy azok lakhatatlanná váltak, más szakértői vélemény ennek ellent mondott, de ez alapján döntöttek) egy sem kap állami támogatást. Így a Magyar Vöröskereszttől és a Baptista Szeretetszolgálattól remélnek segítséget.

Boldván Csabai Gyula polgármester elmondta: 8 ház vált a faluban lakhatatlanná, s ismerték el a tulajdonsok állami támogatásának jogosságát. – „Valamennyi helyett más ingatlant szeretnének vásárolni, csak éppen úgy nagyon nehéz bármit is vásárolni, hogy még egy fillért sem kaptunk hozzá” – jegyezte meg a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában