Helyi közélet

2010.09.26. 18:22

Hadba álltak a szivattyúk megyénkben

<p>Edelény, Boldva, Miskolc, Szikszó - Az árkok nem bírták, több helyen is szivattyúzni kellett vasárnap a megyében.</p>


Vasárnap kora estig nem okozott komolyabb károkat az egész napos esőzés. Mint Lipták Attilától, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjétől megtudtuk, vasárnap folyamatosan kérték a segítségüket, de a helyzet korántsem volt olyan komoly, mint a májusi-júniusi esőzések okozta árvíz idején. Most leginkább a vízelvezető árkok és átereszek karbantartásának a hiánya okozott problémákat, mert ezek a nagy mennyiségű esővizet nem tudták elvezetni. Szivattyúzni kellett Edelényben és Boldván, de Szikszón is kérték a katasztrófavédelem segítségét. Felázott talaj miatti fakidőlések egyelőre nem történtek a megyében.

Jelentős mennyiségű csapadék zúdult a megyére szombat éjszaka és vasárnap, tájékoztatta portálunkat Papp László, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes munkatársa, vasárnap kora estig 52,6 milliméter. Hozzátette: a jövő héten már nem kell ilyen sok esőre számítanunk, bár változékony marad az idő. Csütörtökön aztán valószínűleg előkerülnek a kabátok is a szekrényből, mert egy hidegfrontnak köszönhetően erős lehűlés várható, a maximum hőmérséklet csupán 10 fok lesz.


Ismét víz alatt a Szinva-terasz

boon | 2010.09.26 19:03
Miskolc - A hétvégi folyamatos esőzés miatt ismét víz alá került a Szinva-terasz Miskolcon.

További esőzések várhatók

boon | 2010.09.26 16:34
Hétfőn marad a borongós idő, 15 és 20 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Küldjön hírt: Óriási esőzés ismét

boon | 2010.09.26 15:52
"Pincénkben újból áll a víz, a Szinva a Szinva-teraszon ismét pár lépcsőt már elöntött, a kertünk víz alatt" - írja olvasónk.

Ezek is érdekelhetik