Helyi közélet

2010.09.06. 09:28

A nehezén már túl vannak

<p>Pálháza, Kőkapu - A pálházi Perlit 92 Kft. Kőkapun ünnepelte meg az idei Bányásznapot.</p>

A hagyományokhoz híven ebben az esztendőben is Kőkapun ünnepelte meg a Bányásznapot a pálházi Perlit 92 Kft. dr. Farkas Géza, a cég ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, a gazdasági válság a pálházi vállalatot sem kímélte meg, hiszen az elmúlt időszakban a hazai piac ötven-, a nemzetközi piac húsz százalékkal csökkent.

– Mindez nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk a küzdelmet – mondta dr. Farkas Géza. – A kiutat az előre történő menekülés adja meg, ami számunkra azt jelenti, hogy a román és a moldáviai piacon kell területet szereznünk. Az elmúlt időszakban a mi területünkön az árak stabilizálódtak, sőt, romlottak. A tárgyalásokon a vevőkkel bármiről lehet beszélgetni, a minőségről, a szállításról, csak az áremelésről nem. Ezt a bevételcsökkenést a hatékonyság emelésével lehet csak kivédeni. Tudomásul kell vennünk, hogy drágábbak vagyunk a vetélytársainknál, ami a kedvezőtlenebb időjárási körülményeinknek és a nagyobb szállítási költségeknek tudható be. Ezt a kiváló minőségű perlitünkkel és a megbízható szállítással tudjuk ellensúlyozni.

Állt a szállítás

dr. Farkas Géza ehhez kapcsolódva elmondta, az utóbbi hónapokban pont ezen a területen adódtak a legnagyobb nehézségeik, hiszen az állandó eső és az áradás miatt Szerencsés Sátoraljaújhely között másfél hónapig szünetelt a vasúti közlekedés, ami a Perlit 92 Kft.-t is érzékenyen érintette. Vasúton ez idő alatt alig tudtak szállítani, és a közúti szállítás is akadozott a lezárt útszakaszok miatt. A nehézségeken az enyhített valamit, hogy ezekben a napokban külön rendőri engedéllyel ideiglenesen olyan útszakaszokon is átengedték a cég kamionjait, amelyeken egyéb időszakban tilos végighajtani.

– Túl vagyunk a nehezén, sikerült megőriznünk a vevőink bizalmát, és ez rendkívül nagy eredmény – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

-BG-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában