Helyi közélet

2010.08.31. 11:59

Tűz egy miskolci fodrászatban

<p>Miskolc - Robbanást jelentettek be Hejőcsabáról kedden reggel. Az elsődleges hírek szerint egy Csabavezér úti négyemeletes ház aljában lévő fodrászatban történt az eset.</p>


Még a macska is megmenekült

eszak | 2010.08.31 19:07
Miskolc - Gázkazán-robbanásról szóltak a hírek, aztán kiderült, egy villanybojler adta meg magát.


11.37: A tűzoltóság közleménye

Kedden reggel Miskolc, Csabavezér utcáról érkezett tűzjelzés Tűzoltóságunkra, amely szerint egy bojler felrobbant, és ég egy fodrászat.

Összesen 3 db gépjárműfecskendő, és egy magasból mentő jármű vonult az épülethez, amely egy földszint + három emeletes társasház, 16 lakással, az alagsorában egy több helyiségből álló fodrászattal.

Az elsődleges információkkal ellentétben robbanás nem történt. Egy pukkanást hallott a fodrászatban dolgozó alkalmazott, és vendége, majd sűrű füst lepte el a házat. A házban tartózkodók nem tudták lakásaikat elhagyni, így a tűzoltók - részben menekítő álarccal a lépcsőházon keresztül, részben magasból mentő segítségével ablakon keresztül - 9 lakót mentettek ki, közöttük két csecsemőt. Szerencsére a helyszínre érkező mentőknek sérülés miatt senkit sem kellett ellátni.

A tüzet gyorsan egy vízsugárral eloltották kollégáink, majd az utómunkálatok során átszellőztették az épületet. A társasház lépcsőházában még a tűzoltók megérkezésekor is működött egy tűzjelző eszköz (un. home detector) éles hanggal riasztva a veszélyre - tájékoztatta a Borsod Online-t Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvívője.


9.37: A helyszínen tartózkodó kollégánk megtudta, hogy az előzetes információkkal ellentétben nem gáz, hanem villanybojler robbant fel a fodrászatban és szerencsére mindenki épségben kimenekült.

A második emeletről a tűzoltók egy egyhónapos csecsemőt az ablakon keresztül menekítették, még a negyedik emeletről szintén egy csecsemőt mentettek, de őt maszkban le tudták hozni az épületen keresztül.
Jelenleg a ház szellőztetése folyik.


9.26: Nyolc sérült egy miskolci gázrobbanásban
Miskolc - Nyolc embert hoztak ki a tűzoltók egy miskolci fodrászüzletből, ahol gázrobbanás történt kedden reggel kilenc órakor - értesült a Független Hírügynökség. Részletek!


9.09: Elsődleges információink szerint a hejőcsabai épület földszintjén működő fodrászatban egy gázbojler robbant fel.

A tűzoltók három fecskendős kocsival és egy létrás járművel érkeztek a helyszínre, ahol a tüzet megfékezték. Tíz embert menekítőhálók segítségével hoztak ki az épületből.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában