Helyi közélet

2010.08.28. 15:29

Padon ülve demonstráltak

<p>Miskolc - Sikertelen volt – vagy elmaradt – az Öntöde Kft. dolgozóinak demonstrációja.</p>

Újabb demonstrációra gyűlt össze pénteken délelőtt a miskolci városháza előtt a Diósgyőri Öntöde Kft. volt dolgozóinak egy maroknyi csoportja, azonban a meghirdetett rendezvény elmaradt, mert egykori kollégájukat, a megmozdulást szervező Tóth Imre Miklóst szívpanaszokkal reggel kórházba kellett szállítani.

A kohászok azért kívántak protestálni, mert csaknem egy éve nem kaptak fizetést, és bár sokuknak jogerős fizetési meghagyás van a kezében, nem tudják érvényesíteni, mert a nekik tartozó Diósgyőri Öntöde Kft. csődvédelmét kilencven nappal meghosszabbították – ez idő alatt a céget átmeneti fizetési haladék illeti meg, ám a béreket ilyenkor is fizetnie kellene.

A kialakult helyzet egyre kényelmetlenebbé válik a munkahelyüket vesztett vasipari szakemberek számára, mert a többségük már minden tartalékát felélte, így nem csak kenyérgondokkal kell szembenézniük, de többüket már a bankok és a különböző közszolgáltatók is fenyegetik.

A pénteki – mint kiderült, engedély nélküli – demonstráción kilenc öntödei dolgozó jelent meg, holott legalább harmincan biztosították részvételükről a Tóth Imre Miklóst. Bár a szervező bejelentette a rendezvényt a rendőrségen, nem a jogszabályoknak megfelelően, 72 órával annak megtartása előtt tette. A rendőrség a bejelentést tudomásul vette, de figyelmeztették rá Tóth Imre Miklóst, hogy elkésett, s ha ennek ellenére mégis megtartják a rendezvényt, az szabálysértési feljelentést vonhat maga után – mondta Egyedné Novodonszky Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A bejelentésben megadott időpont környékén a rendőrök meg is jelentek a városháza előtt, és ott találták a kilenc demonstrálót, akik avatatlan szem számára akár a belváros békés zsongását élvező járókelőnek is tűnhettek volna. Mivel azonban éppen visszaéltek a gyülekezési joggal – egy köztéri padon ülve beszélgettek az őket megrövidítő cégvezetőkről – abba kellett hagyniuk a cselekményt.

 - ÉM-SZP -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában