Helyi közélet

2010.08.16. 08:30

Nézőpont: Római vakáció?

<p><em>A nyaralás megszervezése mindenkor komoly fejtörést igényel. Kisakkozni, hogy mikor is lenne érdemes menni, mikorra tehető a nekünk kellemes időjárás és mire futja a családi büdzséből, nem egyszerű feladat. Mert mindkettő szeszélyes, változékony.</em><strong>Szántó Rita jegyzete</strong></p>

Éppen ezért az igazi logisztikát az jelenti, hogy eltaláljuk azt az időpontot, mikor még nyaralásnak nevezhetjük szabadságunkat, azaz az esős ősz miatt nem kell egész nap a szállodai szobában gubbasztanunk. Valamint mindez nem is terheli meg jelentősen a családi kasszát.
Sokan, éppen ezért az utószezont – ha már az előről lekéstek – választják nyaralási időnek. Ilyenkor még talán egy külföldi út is belefér a családi költségvetésbe. Hiszen az utazási irodák ilyenkor kínálják akciós útjaikat. A déli tengerpartokon pedig, amikor itthon már javában sárgul a falevél, még nyoma sincs annak, hogy elmúlt a nyár.
Olaszországban például Róma ilyentájt kiürül. Aki számít, az augusztusban a tengerparton csücsül. Ám most a válság, a hirtelen munkanélküliség következtében sokan maradásra kényszerűlnek. Ám a látszatra adni kell, így aztán a bezárt, elsötétített lakásban, kiürítetlen postaládával tettetik, hogy ők is nyaralnak. Ez a  lastminutenál is olcsóbb, látszatmegoldás lenne a mi jövőnk is?

 - ÉM-SZR -


Már az utószezonra sincs pénz

eszak | 2010.08.16 08:53
Miskolc, Mezőkövesd, Tokaj - Az idén sokan az utószezonban sem engedhetik meg maguknak a nyaralást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában