Helyi közélet

2010.08.04. 18:19

Eladták a tragédia sújtotta lakást

<p>Miskolc - A MIK Zrt. vásárolta meg azt a lakást, amelyben egy család halt meg a tavalyi avasi tűzeset következtében.</p>

Önkormányzati bér- vagy szolgálati lakás lesz abból a miskolci panellakásból, amelyben tavaly augusztusban egy család lelte halálát. A közvetlenül alattuk lévő lakás gyulladt és égett ki teljesen (az ügyben még mindig nem zárult le a vizsgálat), a felfelé terjedő tűz és füst miatt az anya és két gyermeke bennrekedtek. Az asszony és fia a helyszínen, a kislány a kórházban halt meg. Kamionsofőr édesapjuk épp dolgozott a tragédia éjszakáján.

– A családfő kereste meg a miskolci önkormányzatot, hogy segítsen neki a lakás értékesítésében, ő képtelen lenne a továbbiakban ott élni – mondta lapunknak Németh Zoltán, a miskolci ingatlanforgalmazó cég, a MIK Zrt. igazgatóhelyettese. – Ez még tavaly történt, ám az elhúzódó hagyatéki tárgyalások miatt az idén áprilisban tudtunk szerződést kötni.

Még nem döntöttek

Németh Zoltántól megtudtuk, felmérték az egyébként 61 négyzetméteres lakást, a vételárnál figyelembe vették, hogy hitel volt rajta, és hogy a tűzeset miatt felújításra szorult. Jelenleg tart a felújítás – több millió forintot költ rá a cég – utána derül ki, hogyan tovább.

– Vagy bérlakásként, vagy szolgálati lakásként hasznosítjuk, még nem döntöttünk – mondta az igazgatóhelyettes. Kérdeztük, igaz-e a hír, amit hallottunk, rendőr költözik a lakásba. Németh Zoltán nem zárta ki a lehetőséget. Mint emlékeztetett is rá, közgyűlési döntés született arról, hogy több lakótelepi lakásba is költözhessenek rendőrök a közeljövőben, eddig kettőt vehettek birtokba. Igaz, a döntés „fészekrakós” lakásokra vonatkozott.

- ÉM-HM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában