Helyi közélet

2010.07.28. 19:17

Visszautasítja a feltételezést a megyei főjegyző

<p>Miskolc - Káli Sándor, Miskolc polgármestere az őszi önkormányzati választáskor érvényes választókerületek átalakítását kifogásolva kérte a köztársasági elnököt halassza el a választások időpontját.</p>

- Van-e a halasztásra bármilyen okból lehetőség, kérdeztük Kovács János megyei főjegyzőt. A főjegyző elmondta, hogy a polgármester feltételezései - véleménye szerint - a tények hibás ismeretén alapulnak, ezért azt visszautasítja. Álláspontja szerint egyébként sem szerencsés, ha a politika be kíván avatkozni a választások előkészítésébe. A beavatkozást a választási eljárásról szóló törvény kifejezetten tiltja.

A választás időpontjának módosításáról megjegyezte: jelenlegi ismeretei szerint nincs jogilag szabályozott lehetőség a kitűzött választási időpont megváltoztatására, melyet – hangsúlyozta a főjegyző – egyébként sem indokol semmi.


Önkormányzati Választás 2010 | A köztársasági elnök segítségét kéri Miskolc polgármestere

eszak | 2010.07.28 06:46
Miskolc - Káli Sándor szerint jogtalan politikai előnyre kívánnak szert tenni a körzethatárok "átrajzolásával".

Önkormányzati Választás 2010 | Törvényesség és arányosság

eszak | 2010.07.27 18:50
Miskolc - A Területi Választási Iroda vezetője állítja: mindenben törvény szerint járt el, semmi más nem befolyásolta. Korábban keddre egyeztetett beszélgetésünknek váratlanul újabb aktualitása lett...

Az önkormányzati választások elhalasztását kéri a miskolci polgármester

fuggetlen | 2010.07.27 17:56
Miskolc - Az önkormányzati választások elhalasztását kéri a köztársasági elnöktől Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere.

A Fidesz reagálása Káli Sándor keddi bejelentésére

boon | 2010.07.27 17:35
Miskolc - Dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő szerkesztőségünkhöz eljutatott sajtóközleményében reagált Káli Sándor polgármester kedden tartott sajtótájékoztatójára, melyen az őszi választások elhalasztását indítványozta.

Káli Sándor elhalasztaná a választásokat

boon | 2010.07.27 17:27
Miskolc - Miskolc polgármestere az októberi önkormányzati választások elhalasztását kéri a köztársasági elnöktől!

Önkormányzati választás 2010 | Melyik körzet meddig tart?

eszak | 2010.07.26 21:07
Miskolc - Erőfölényükkel visszaélve határozta meg dr. Kovács János megyei főjegyző és dr. Mihalecz Péter miskolci jegyző a megyeszékhely választókerületi határait – jelentette ki Fülöp Józsefné, a Magyar Kommunista Munkáspárt miskolci elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzati választások menetrendje

boon | 2010.07.17 18:18
Augusztus 16. és 19. között kell megküldeni a választópolgároknak a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítőt és az ajánlószelvényt az önkormányzati választások kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában