Helyi közélet

2010.07.14. 17:45

Szerdától kitiltják a kutyákat a sátoraljaújhelyi főtérről

<p>Sátoraljaújhely - A dohányosok valamint az extrém kerékpárosok után szerdától a kutyasétáltatók sem használhatják a sátoraljaújhelyi sétálóutcát. A közterület-felügyelők eddig csak figyelmeztették a szabálysértőket, ezentúl büntetnek is.</p>

Dankó Dénes, a zempléni város fideszes alpolgármestere a Független Hírügynökségnek azt mondta: a csaknem egymilliárd forintból kialakított és idén május elsején átadott dísztéren eddig is tilos volt a dohányzás, kivéve a bíróság melletti kijelölt helyen, a kapualjakban, valamint a terasszal rendelkező vendéglátó helyeken. Csakhogy a dohányzók behúzódtak a kapualjak alá, ami az ott lakókat zavarta. Ezért a tiltást szerdától a kapualjakra is kiterjesztik.

Ugyancsak megtiltják a kutyasétáltatást. Az alpolgármester elmondta: eddig tesztelték, hogy a kutyatartók megfelelően tudják-e használni a teret, de mivel rengeteg kutyapiszok volt a közterületen, ezért a képviselő-testület úgy döntött, a továbbiakban nem lehet az állatokkal korzózni a sétálóutcán. Szintén elküldik a térről az extrém kerékpárosokat, gördeszkásokat és görkorcsolyásokat is. Akik megszegik a rendeletet, szabálysértési eljárás indul ellenük - tette hozzá Dankó Dénes.

- Független Hírügynökség -


</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában