Helyi közélet

2010.07.06. 15:18

Selyemréti strand: újabb csúszás(ok)

<p>Miskolc - Várhatóan 5 pályázó anyagából döntik el: ki végzi a Selyemréti strand-beruházást.</p>

Legutóbb április 20-án számoltunk be a Selyemréti strand beruházásának helyzetéről. Akkor azt írtuk: a pályázatok benyújtásának határideje május 31. és a Miskolci Turisztikai Kft. akkori tervei szerint talán még aznap eredményt is hirdethetnek, hogy június elején megköthessék a szerződést a nyertessel és elkezdődjön (végre) a beruházás. Ez nem sikerült.

Két újabb csúszás is bekövetkezett ami miatt a fenti határidő meghiúsult. Először egy technikai probléma miatt megtámadták a közbeszerzési döntőbizottságnál a pályázati hirdetményt, ugyanis menetközben megváltozott a közbeszerzési törvény. Ezt újra meghirdették és július 5-re módosították a határidőt. Időközben viszont annyi kérdés merült fel attól az 5 cégtől, akik megvásárolták a pályázati csomagot, s akik közül kikerül a majdani kivitelező, hogy újabb egy héttel eltolták a beadási határidőt, július 12-re. Mindezt Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója mondta el portálunk kérdésére.

Előzmények

Emlékezetes 2008-ban kezdődtek el a Selyemréti Strand beruházás pályázati előkészületei. Még decemberben, az első fordulóban döntés született, így 2009. májusában benyújtották a kidolgozott terveket, majd közel egy év elmúltával idén áprilisában döntött a támogatásról a NORDA.

Időközben a strandon a beruházást hirdető táblán is átírták a dátumot. A korábbi 2008 helyett, most 2008-2010 időpont szerepel. Van remény, hogy idén tényleg befejeződik a beruházás? - kérdeztük az ügyvezetőt.

Idén kész lesz?

- Július 19-én 11 órakor lesz a tenderbontás. Várhatóan 5 pályázó ajánlata közül választhatunk, legalábbis ennyien vették meg a pályázati csomagot. A hirdetményben augusztushoz képest 6 hónapos határidőt jelöltünk meg, de erre a kivitelezők is tesznek javaslatot. Mi is azt szeretnénk, hogy az év végére elkészüljön a beruházás, de biztosat csak tenderbontás után tudok mondani - tájékoztatta portálunkat Fridély László.
- OlKa -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában