Helyi közélet

2010.07.31. 11:49

Nem ülnek, deszkáznak az ülőkén

<p>Miskolc - Gördeszkások vették birtokba az új közteret. Bírják a strapát az ülőalkamatosságok?</p>

Új köztéri ülőfelületet adtak át a közelmúltban Miskolcon, a Lévay Gimnázium előtt. Mindez az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) belvárost érintő szakaszának része. Ülésre azonban kevesebben használják az alkalmatosságot, gördeszkázásra annál többen. Esténként ugyanis deszkások veszik birtokba az ülőkéket, és le-föl ugrálnak azon. Több olvasónk is jelezte ezt lapunknak, attól tartanak, a deszkások tönkreteszik az újjonan átadott ülőkéket.

Lehetett volna ezt úgy kialakítani, hogy a deszkások ne tudják használni? – tettük fel a kérdést Puskás Péter építészmérnöknek, a terveket készítő Műépítész Kft. ügyvezető igazgatójának. „Lehetett volna, de engem nem zavarnak a deszkások, ráadásul a csiszolt műkő, amin ugrálni tudnak annyira strapabíró, hogy nem tudnak benne kárt tenni” – válaszolta.

Elmondta azt is, hogy arra találták ki ezeket az ülőalkalmatosságokat, hogy a gimnáziumból kijövő fiatalok itt üldögéljenek, de most nincs iskola, ezért nem használják annyian. De nem kitiltani kellene a deszkásokat ezekről a helyekről, hanem kitalálni számukra egy helyet, ahol megfelelő körülmények közt gördeszkázhatnának – vélekedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában