Helyi közélet

2010.07.01. 07:22

Napirendre kerülhet a miskolci utak ügye?

<p>Miskolc - Holnap találkozik Miskolc jegyzőjével, dr. Mihalecz Péterrel, mondta az Északnak dr. Csiba Gábor, hogy a Malomszög-Dayka-Petőfi utcai építkezés kapcsán tárgyaljon vele.</p>

Legutóbb akkor írt ügyükről lapunk, amikor Káli Sándor polgármesterhez juttatta el levelét, melyben utak megépítése ellen tiltakozik sok-sok lakótársával együtt. A levélhez hatszáz aláírást is mellékelt. Az ügy lényege: az önkormányzat az IVS (Integrált Városfejlesztési Stratégia) keretein belül négysávos utat épít (hamarosan kezdik) a házak közvetlen közelébe, egy milliárd forint uniós forrás áll ehhez rendelkezésre. A tervek a környéken lakók részéről ellenállást váltottak ki: sokakban nemrégiben tudatosult a már négy éve előkészítés alatt álló projekt. Egy nemrégiben rendezett lakossági fórumon a jelenlévők dr. Csiba Gábort kérték fel érdekeik képviseletére, aki ezt el is vállalta: szeretné elérni, hogy az ügyet újratárgyalja a miskolci közgyűlés.

Mint kiderült, a polgármesterhez eljuttatott levélnek az elmúlt közel két hétben nem volt foganatja.

– Mivel az újratárgyalást öt ellenzéki önkormányzati képviselő is támogatja, napirendre kell tűzniük, ezért tárgyalok a jegyzővel – mondta dr. Csiba Gábor. – Így bízom benne, hogy még a júliusi ülésen a képviselők elé kerülhet.

ÉM-HM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában